The Twist Kistefos museum Jevnaker Noorwegen
The Twist Kistefos Museum Noorwegen

Wat zijn de mooiste plekken op aarde? Kun je daar eigenlijk wel antwoord op geven? Ik vind eigenlijk van niet. Wat “mooi” is, is heel persoonlijk. Een architect vindt misschien de aanblik van het Kistefoss museum in Noorwegen waanzinnig mooi, een wandelaar het uitzicht op de Preikestolen. Iemand die juist van strandvakanties houdt kiest als mooiste plek op aarde het tropische strand van de Malediven. En ben je bioloog, dan geniet je waarschijnlijk van het uitzicht vanuit een off-grid accommodatie op een moederbeer met haar kleintje, als je aan het bear-watchen bent. Met andere woorden: wat de ene persoon mooi vindt, kan een ander minder geweldig vinden. Een blog over de mooiste plekken op aarde is dan ook een illusie, daarom is de naam van deze blog dan ook: mooie plekken op aarde.

Lees ook: Zwemmen in de Rijn bij Basel

Mooie plekken op aarde

Mooie plekken op aarde zijn er namelijk genoeg. Zelfs in je eigen land zijn plekken te vinden die je kunt verwoorden als een lust voor het oog. Voor mij geldt dat de mooiste plekken op aarde plekken zijn met uitzicht op iets bijzonders. Dat kan een berg zijn, een stad, mooie natuur of juist een eenzame vlakte. Van die plekken waar je echt even wil onthaasten. Zoals mijn kinderen zeggen: “chillen en genieten van het uitzicht”. Op deze blog zal ik mijn ervaringen met die mooie plekken op aarde met je delen. Sommige plekken heb ik zelf bezocht en daarvan was ik onder de indruk, over andere plekken heb ik zelf gelezen op blogs, in tijdschriften of via persberichten die ik ontvang. Als ik geraakt wordt, onthoud ik het en komt het op mijn lijstje van plekken die ik nog wil bezoeken.

Reisinspiratie

Deze blog kun je dus gebruiken als inspiratie voor je toekomstige reis, maar je haalt er ook zeker tips vandaan als je bestemming al bekend is. Bij mooie plekken op aarde horen voor mij ook bijzondere restaurantjes. Soms zijn dat juist hele goed restaurants die hoog aangeschreven staan, vaak restaurants met uitzicht en soms ook restaurants op plekken waar je ze niet verwacht, maar waar je wel door verrast wordt. Dat vind ik vaak de leukste plekjes en ook die deel ik graag met mijn lezers. Reizen is het maken van herinneringen, en juist iets bijzonders draagt daar vaak aan bij.

Wat zijn de mooiste plekken op aarde volgens mij?

Natuurlijk heb ik een lijst met de mooiste plekken op aarde die ik tot nu toe heb bezocht. Deze lijst zal ik gedurende het werken aan deze blog steeds aanvullen, want ik ben nog lang niet klaar met reizen en mooie plekken op aarde verzamelen! Ik hoop dat het me gegund is om dit nog vele jaren te mogen blijven doen. Daarom, in willekeurige volgorde, een lijst met mijn mooiste plekken op aarde.

 • Mørkonga uitzicht in Noorwegen
 • Preikestolen in Noorwegen
 • Vestrahorn in IJsland
 • Chinese muur in Bejing
 • Oia Santorini Griekenland
 • Marina Corrichella Procida Italië
 • Uluru Australë
 • Blue Mountains Australië
 • Niagara Falls Canada
 • Teth Albanië
 • Valbone Albanië
Uitzicht Wandelen naar de Grunas waterval in Theth
Uitzicht op Theth. Albanië

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in