Zwemmen in de Rijn bij BaselIn de zomer is de Rijnoever van Kleinbasel the place to be! Je kunt je kleren in een “Wickelfisch” zwemtas stoppen en gewoon op de zachte stroming door de pittoreske oude binnenstad naar beneden drijven. Zwemmen in de Rijn is de meest populaire sport in de zomer. Doe zoals de locals en ervaar deze speciale activiteit. De Wicklefisch is bedacht in Basel, en is ideaal om te hebben! Het is een populair souvenir, maar je kunt ‘m ook gewoon vooraf online kopen, zodat je er de hele vakantie plezier van hebt.

Lees ook: Normandië, een streek voor kliffen, lieflijke dorpjes en imposante kastelen

Wicklefisch zwitserland

Zwemmen in de Rijn bij Basel

De temperatuur van de Rijn is in de zomer ongeveer 22 graden. Een goede plek om te rivier in te gaan is beneden bij Museum Tinguely. Vanaf hier kun je 3 km stroomafwaarts drijven in de Rijn, met je Wicklefisch tas met al je spullen erin. Er zijn nog meer plekken om te beginnen, kijk hiervoor op deze kaart. Het is een superleuke activiteit en er zijn diverse filmpjes te vinden op YouTube waarbij je mensen aan deze activiteit ziet deelnemen.

Zwemmen in de Rijn

Hoe werkt de Wicklefisch?

Wil je nog wat meer weten over de Wicklefisch? In deze video kun je precies zien hoe je deze gebruikt. Het is echt uniek voor deze streek, maar tegelijk overal ter wereld te gebruiken!

Na afloop van je zwemavontuur

Na het zwemmen stap je uit het water, haal je je droge kleding uit de tas en trek je ze aan. Je natte spullen kunnen dan weer in je tas en ze zullen niet lekken. Neem een drankje bij één van de Buvettes in Basel. Deze speciale openlucht restaurantjes worden van de lente tot de herfst opgetuigd en zijn in de zomer de meest favoriete plek van de locale bevolking om met elkaar af te spreken. Hier neem je een wijntje of een biertje in de zon en geniet je van het uitzicht langs de Rijn.

Basel stadsbeeld

Tips voor Buvettes in Basel

Er zijn 5 leuke buvettes in Kleinbasel om neer te strijken na je drijf in de Rijn avontuur: Oetlinger Buvette, Walther Buvette, Buvette7-Flora am Rhy, Dreirosen Buvette en Schöpfli im Park. Als je op de links klikt, kun je er meer over lezen en degene kiezen die het beste bij je past. Ook in Grootbasel zijn er leuke Buvettes: Saint Louis Buvette, Alti Liebi, Bolwerk, Fähribödeli en Piccolo Cibo Buvette.

Basel boeken?

Basel is prima aan te reiden met de auto of de trein. Dat kost je, afhankelijk van waar je in Nederland vertrekt, zo’n 7 a 8 uur. Treinkaartjes zijn ongeveer €180. Vliegen kan ook. Er zijn plenty mooie plekjes om te overnachten, ik heb er 4 geselecteerd met prachtig uitzicht. Vergeet ook je reisgids niet!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in