kangoeroe outbackDe outback van Australië is bij uitstek een plek om te genieten van de meest bijzondere landschappen op aarde. Het rode zand, de droogte, de dieren. Midden in de outback, bij Port Lincoln, ligt een geheim pareltje: Kangaluna Camp. Wie een tour boekt bij Gawler Ranges Safari in de outback van Australië mag dit prachtige plekje zelf ontdekken. Hier dwalen de kangoeroe’s rond je tent als je ’s morgens wakker wordt en hoor je ’s nachts niets dan outback geluiden.

Lees ook: Mooie natuur in Marokko

Gawler Ranges Safari in de outback van Australië

Wil jij zwemmen met zeeleeuwen, op zoek naar wombats en de binnenlanden van Australië ontdekken? Iets te horen krijgen over hoe de aboriginals geleefd hebben, koala’s in het wild tegenkomen, kangoeroes’s en emoes in hun natuurlijke habitat zien en meer dan 100 verschillende vogels spotten? Slapen in een luxe eco Lodge, de sterren van het Zuidelijk halfrond bekijken en lopen op het waanzinnige zoutmeer Lake Gairdner? En tot slot ook nog pelikanen zien rondvliegen, terwijl je de ruige kustlijn van Port Lincoln fotografeert? Dan is de Gawler Ranges Safari tour in de outback van Australië echt iets voor jou.

kangoeroe australie

Onze ervaring met deze tour

Wij gingen, bijna 20 jaar geleden alweer, met Geoff mee op pad. We vlogen met een klein vliegtuigje vanuit Adelaide naar Port Lincoln, waar we op het vliegveld werden opgewacht. Geoff reed ons via een aantal stops naar een plek in the middle of nowhere, waar een fantastisch luxe resort verscheen. Een eco Lodge. Hier overnacht je in een luxe tent die van alle gemakken voorzien is. Een toilet, een douche, een comfortabel bed. En alles is eco: het water wordt verwarmd door de zon en de wc wordt met regenwater doorgespoeld. Dit is misschien wel mijn meest bijzondere ervaring ooit meegemaakt. Ik kan het iedereen aanraden.

Gawler-Ranges-Safari-in-de-outback-van-Australie-ecolodge

Gawler Ranges Safari in de outback van Australië zoutmeer

Dieren spotten

Geoff is je kok deze dagen, hij heeft ook een lekker wijntje in de koelkast klaar staan, evenals wat borrelhapjes. Wij waren met een leuke groep en hebben een superleuke avond gehad, met gitaarmuziek en het kijken naar de sterren. ’s Avonds zie je de kangoeroes in het schemer rond je tent hoppen. De volgende dag neemt Geoff je mee met zijn jeep door het gebied. Hij laat je het enorme zoutmeer zien en verschillende dieren, die hij van ver herkent. Aan het einde van de dag brengt hij je opnieuw naar het geheime pareltje terug voor het diner en de nacht.

Gawler Ranges Safari in de outback van Australië

Zwemmen met zeeleeuwen en dolfijnen

De laatste dag brengt Geoff je naar de ruige kust. Hier krijg je wat vrije tijd om rond te dwalen en foto’s te maken. De laatste activiteit is het meest spectaculair: zwemmen met zeeleeuwen! Ik vond het vooraf een beetje spannend. Bij de uitleg werd verteld dat deze jonge dieren net als jonge honden soms zachtjes in je handen bijten. Je moet ze dan niet in paniek terugtrekken, want dan kunnen ze je juist bijten. Ik was natuurlijk bang dat ik dat zou doen, maar gelukkig gebeurde dat niet. Het was echt fantastisch om mee te maken, die beesten komen echt heel dichtbij en willen met je spelen. Met de dolfijnen hebben we niet kunnen zwemmen, want die lieten zich niet zien. Volgens Geoff kan dat komen, omdat er dan haaien in de buurt zijn. Dat is natuurlijk gevaarlijk.

Zwemmen met zeeleeuwen in Australië

Gawler Ranges Safari in de outback van Australië pelikanen

Wil jij naar Australië?

  • Dit kan eigenlijk alleen met het vliegtuig en dat is een lange zit. Boek je tickets ruim van tevoren, dat scheelt in prijs.
  • Je kunt een camper huren of gewoon een auto en dan roodtrippen. Wil je heel Australië door, zoals wij deden in ruim 2 maanden, dan kun je ook een paar binnenlandse vluchten boeken. Wij hebben ook stukken met de trein gedaan, zoals van Sydney naar Melbourne bijvoorbeeld.
  • Overnachtingen boek je in hotels, cabin’s of op campings.
  • De Gawler Ranges Safari tours boek je online. Er zijn 4 verschillende tours, de langste is 3/4 dagen. Wij hebben Outback to Sea gedaan en die is zeker aan te raden.
  • Vergeet je reisgids niet, want Australië heeft veel te bieden!
  • Ga je ook nog naar het Westen van Australië? Bezoek dan ook de Pinnacles in Nambung National Park

gawler ranges tour port lincoln

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in