De Pinnacles in Nambung National ParkDe Pinnacles in Nambung National Park vind je ten Noorden van Perth langs de kust. Op deze bijzondere plek komen honderden kalkstenen pilaren de grond uit. Het is een waanzinnig mooi gezicht: het gele zand en al die “fossiele bomen” die er zo uitsteken. Wij waren er op een dag met bizar weer. Het was warm, maar er was onweer op komt. Hierdoor stak het gele zand extra af tegen de donkere lucht. Een heel gaaf gezicht! De foto heb ik al heel lang uitvergroot in huis hangen, hij herinnert me aan deze leuke dagtrip vanuit Perth in Australië.

Lees ook: Gawler Ranges Safari in de outback van Australië

De Pinnacles in Nambung National Park

Het Nambung National Park kun je dus het beste beschrijven als een zandvlakte met honderden kalkstenen naalden die de lucht in steken: de Pinnacles. De hoogtes variëren van zo’n 10 cm tot wel 5 meter hoog, en alles daar tussenin. Als je aan komt rijden weet je echt niet wat je ziet. Als je er tussenstaat of rondwandelt kun je je bijna niet voorstellen hoe zo’n toffe plek is ontstaan. Het is ook een heel fotogenieke plek trouwens. Er mogen jeeps doorheen rijden, maar je kunt ook gewoon lopend op ontdekkingstocht gaan tussen de pinnacles.

Pinnacles australie

Het ontstaan van de Pinnacles

In eerste instantie werd geloofd dat deze plek de ruïne was van een eeuwenoude stad. Dit werd al snel weerlegd, omdat er onvoldoende aanwijzingen werden gevonden dat dit waar kon zijn. Daarna werd gedacht dat deze kalkstenen pilaren resten zijn van fossiele bomen en planten. Volgens de laatste berichten van archeologen is het echter nu een resultaat van winderosie, net als Wave Rock, die ook te bezoeken is in West-Australië.

Pinnacles australia

Wat is de beste tijd om deze pilaren te bezoeken?

De beste tijd om de Australische Pinnacles in Nambung National Park te bezoeken is uiteraard vroeg in de ochtend of eind van de middag. Op deze tijdstippen vermijd je de grote drommen toeristen en kun je foto’s maken zoals in deze reisblog: zonder al teveel jeeps of mensen erop. Aan het einde van de middag is het licht heel mooi. Zeker als je wat beter weer hebt dan wij. De lage zon geeft het landschap een uitermate mooie gloed. Voor je foto’s is dat het beste moment.

Wat is de beste tijd om de pinnacles te bezoeken

Wilde bloemen

Wanneer je het park in de Australische lente bezoekt, dus de periode tussen september en november, bloeien er ontzettend veel wilde bloemen. Deze kleurenpracht is ontzettend gaaf om te zien. Wij hadden het geluk ook nog een paar mooie dieren tegen te komen, zoals een Blue Tongue hagedis en zelfs een koalabeertje in het wild. Heel gaaf als je dat geluk hebt. Lees hier meer over het Nambung National Park en wat je er allemaal kunt vinden.

wilde-bloemen-nambung-national-park-australie

blue tongue hagedis

Wil jij naar Australië?

  • Dit kan eigenlijk alleen met het vliegtuig en dat is een lange zit. Boek je tickets ruim van tevoren, dat scheelt in prijs.
  • Je kunt een camper huren of gewoon een auto en dan roodtrippen. Wil je heel Australië door, zoals wij deden in ruim 2 maanden, dan kun je ook een paar binnenlandse vluchten boeken. Wij hebben ook stukken met de trein gedaan, zoals van Sydney naar Melbourne bijvoorbeeld.
  • Overnachtingen boek je bijvoorbeeld in Perth, een leuke tips is Alex Hotel in het stadscentrum, inclusief ontbijt en mooi ingericht.
  • Je kunt op eigen gelegenheid de Pinnacles boeken, maar het is ook mogelijk om dit vanuit Perth met een tour te doen. Dat boek je online bij Getyourguide.
  • Vergeet je reisgids niet, want Australië heeft veel te bieden!
  • Tip: 3 geweldige restaurants in Dubai

australische pinnacles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in