Herfst in Portland, OregonAls je deze herfst iets echt bijzonders wil doen, dan boek je een vlucht naar Portland. Deze plaats in de Verenigde Staten staat bekend om zijn herfstige activiteiten met de pompoen als hoofdthema. Te voet kun je er de natuurlijke schoonheid van het Noordwesten ervaren door wandelingen te maken door de natuur rondom Portland. Maar er is meer. Heb je ooit gehoord van het spektakel rondom de schoorsteen van een basisschool? Of het festival waarbij verkleedde mensen in een pompoen over het meer in Tualatin peddelen? Ook de wijnoogst daar moet je een keer meemaken. Kortom: dit wordt een blog vol informatie over de herfst Portland, Oregon. Waar je tal van mooie plekken op aarde zult vinden!

Lees ook: 3 redenen om naar Ottawa te gaan

Herfst in Portland, Oregon

Je kunt natuurlijk losse tickets boeken naar Portland en alleen deze stad en omgeving boeken, maar bijvoorbeeld TUI heeft een 16 daagse Fly-drive naar de hele Northwest Pacific, waarbij je meer steden in de omgeving aandoet. Het is net wat je wensen en mogelijkheden zijn. Zelf zou ik niet in het najaar zomaar 16 dagen weg kunnen, dus ik zou gaan voor een week om de herfst in Portland, Oregon te ervaren. Het lijkt me namelijk geweldig om de omgeving daar te zien veranderen in een oranje zee van pompoenen. Hieronder ga ik vertellen wat er allemaal te doen is in Portland in het najaar!

Herfstbladeren in Portland Oregon

De herfst in het Mt. Hood Territory

De herfst in het Mt. Hood Territory in Oregon is een beetje anders dan op andere bestemmingen. Dit is zo’n plek die je moet ervaren om het echt te begrijpen. Elke herfst speelt in Mt. Hood een verbluffende voorstelling, waarbij de heuvels bedekt raken met bomen in rood, oranje en geel – die perfect samengaan met de onveranderlijke tinten van de groenblijvende bomen. De zomerdrukte is verdwenen en vervangen door zalmen die terugkeren om hun eitjes in onze bergrivieren te leggen. Op de boerderijen zijn gezellige oogstfestivals, maïsdoolhoven en gouden pompoenen. En de charmante stadjes in ons stedelijk gebied bieden bijna eindeloze mogelijkheden om te dineren met lokale producten van de boerderij, verblijven in fijne accommodaties en winkelen bij lokale boetiekjes. Met koelere temperaturen en zoveel plekken om te verkennen, is er geen betere tijd om Mt. Hood Territory te bezoeken dan in de herfst. Zodra je hier bent, zul je het begrijpen.

Wandelingen in de herfst rondom Portland

Portland wordt geprezen om zijn perfecte zomers, maar de herfst is misschien wel de beste tijd om de natuurlijke schoonheid van het Noordwesten te ervaren. Smaragdgroene bomen lijken in slow motion in vuur en vlam te staan terwijl de temperaturen dalen en noordelijke briesjes onthullen herfstige zorgen ervoor dat het blad naar goud en rood verkleurt. Ondertussen zijn wilde dieren in het water en op het land gemakkelijk te spotten tussen de dunner wordende flora, terwijl ze zich voorbereiden op de winter. Wandelend is de beste manier om dit te ervaren. Hier vind je diverse hikes in de omgeving van Portland.

Wandelingen in de herfst rondom Portland

Bizarre natuurlijke vogelshow

Elke september trekt de imposante schoorsteen van de Chapman Basisschool in noordwest Portland wel 16.000 gierzwaluwen aan die op zoek zijn naar een plek om te overnachten. De Chapman Swift Watch trekt honderden toeschouwers die bij zonsondergang samenkomen op een nabijgelegen grasveld en vol bewondering toekijken hoe de schimmige vogelwolken acrobatisch door de lucht vliegen om ’s nachts te rusten in de rotsachtige schoorsteen.

Herfstfestival Giant Pumpkin Regatta

De jaarlijkse Giant Pumpkin Regatta in Tualatin Valley is een van de leukste herfstfestivals in het Noordwesten. Elk jaar komen mensen vanuit de hele regio om te zien hoe gekostumeerde personages in enorme pompoenen over het meer in Tualatin peddelen tijdens een reeks maffe races. Dit feestelijke weekend bestaat onder meer uit Pumpkins and Pints, een weegwedstrijd voor reuze-pompoenen, de Regatta Run en het Regatta-festival met verschillende pompoenraces.

Giant Pumpkin Regatta

Bezoek Tualatin Valley in de herfst

De herfst in Tualatin Valley is een traktatie voor de zintuigen. De frisse, koele lucht. De geur van brandende open haarden. Het knisperende geluid van gevallen bladeren onder je voeten. Het uitzicht op prachtige valleien die stralen in tinten oranje, rood en groen. Van de wijnoogst en het pompoenenseizoen tot de Noord-Amerikaanse vogeltrek en andere buitenactiviteiten. Dit wil je meemaken!

Portland bezoeken?

  • Boek je tickets zo vroeg mogelijk, dat scheelt geld.
  • Overnachten doe je in Evermore Guesthouse, een mooi plekje buiten het centrum met uitzicht op de gekleurde herfstbomen. Parkeren is gratis op straat.
  • Een auto huur je bij Sunny Cars
  • Vergeet je reisgids niet!

Tualatin Valley wijnoogst

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Travel Portland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in