Antarctica bezoekenEen grote droom van velen is Antarctica bezoeken. Vaak ook een onbetaalbare droom: een trip naar Antarctica kost zo ongeveer €10.000 per persoon. Daar heb je dan vaak een 10 daagse bootreis voor, die ook niet helemaal zonder slag of stoot voorbij gaat, want gevreesd door velen is Drake Passage (lees hier een ervaringsverhaal). Hier waait het bijna altijd en is de zee vaak woest. Veel mensen worden hier enorm zeeziek en dat houdt nog dagen aan. Geen leuk vooruitzicht! Tegenwoordig kun je ook met het vliegtuig. Dit is natuurlijk minder goed voor het milieu, maar voor wie erg last heeft van zeeziekte een uitkomst.

Lees ook: Herfst in Portland

Antarctica bezoeken

Wat moet je allemaal weten voor je Antarctica gaat bezoeken? Je moet er best veel voor regelen: de juiste kleding, een vergunning en middeltjes tegen zeeziekte. Ook heb je natuurlijk een goede camera nodig om alle mooie plekken vast te leggen! Vanwege het toerisme moet Antarctica extra worden beschermd. Zo mag je er absoluut geen afval achterlaten. Daarom moet je vooraf een aanvraag doen voor een Vergunning Wet bescherming Antarctica bij de Rijksoverheid. Hoe dat werkt lees je hier.

Reisorganisatie

Je kunt ook zelf naar Ushuaia vliegen in Argentinië en alles daar ter plekke regelen, maar bij zo’n bijzondere plek is het ook fijn om het vanuit Nederland bij een ervaren reisorganisatie te boeken. Zij kunnen je dan ook precies vertellen wat je allemaal moet regelen. Riksjatravel heeft bijvoorbeeld een bouwsteen voor een 10 daagse reis naar Antarctica. Ook Sawadee biedt diverse groepsreizen aan vanaf 12 dagen. Andere ervaren bedrijven zijn Nordic en Belugareizen om mee naar Antarctica te gaan.

Wat ga je zien op een reis naar Antarctica?

Veel! Sowieso waanzinnig mooie natuur. Heel veel vogels. Bultruggen en walvissen. Pinguïns. Je gaat regelmatig van boord met een zodiac om uitstapjes te maken naar verschillende plekken waar deze dieren te zien zijn. Ook bezoek je onbemande onderzoeksstations en zie je heel veel ijsbergen. De hele natuur is sowieso geweldig mooi, je raakt niet uitgekeken en al helemaal niet uitgefotografeerd.

Bezienswaardigheden op Antarctica

De lijst met mooie plekken die je bezoekt op Antarctica is groot, maar de schipper bepaalt aan de hand van de weersomstandigheden waar je wel en niet naartoe gaat. Deze bezienswaardigheden kiest hij meestal uit de volgende lijst met bijzondere en fotogenieke plaatsen op Antarctica.

  • Vinson Massief
  • Snowhill Island
  • Deception Island
  • Paradise Bay
  • Paulet Island
  • Weddellzee
  • South Shetland Islands
  • King George Island
  • Drake Passage

pinguins antarctica

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in