Mount Coot-tha the Summit Lookout bezoeken met zonsondergangMount Coot-tha Lookout is het hoogste punt in Brisbane. Hier heb je een panoramisch uitzicht over de stad en Moreton Bay. Veel mensen komen hier de zonsondergang kijken met een hapje en een drankje. Neem een fles koele, Australische wijn mee, twee glazen en geniet van het fantastische uitzicht met je geliefde of je gezin. Ter plekke staan verrekijkers om de skyline nog wat dichterbij te halen. Dik genieten!

Lees ook: Gawler Ranges Safari in de outback van Australië

Mount Coot-tha the Summit Lookout bezoeken

Mount Coot-tha geeft je het beste uitzicht op de stad Brisbane. Het is het mooiste om er er te zijn bij zonsondergang, maar ook in de ochtend of overdag is het uitzicht mooi om te zien. Op de populaire berg in Brisbane zit een restaurant en café. Wij hebben hier een ijsje gegeten, maar je kunt natuurlijk ook voor een drankje of een diner gaan. Ik kan altijd enorm genieten van dineren met uitzicht. Parkeren kan dichtbij, je hoeft dus niet ver te lopen om over de stad te kunnen uitkijken. Er rijdt ook een bus naartoe.

Wandelen op Mount Cooth-tha

Er zijn een aantal wandelpaden en mountainbikeroutes die vanaf het uitkijkgebied vertrekken. Zo is er bijvoorbeeld de de Citriodora Trail nemen naar de Brisbane Botanic Gardens, Mt Coot-tha of Sir Thomas Brisbane Planetarium. Ook kun je naar de Simpson Falls lopen. Meer informatie over wandelingen kun je vinden op deze website.

De geschiedenis van Mount Coot-tha en de Summit Lookout

Mt Coot-tha en het uitkijkpunt hebben een rijke en gevarieerde geschiedenis die begon aan het eind van de jaren dertig van de negentiende eeuw, toen bomen werden verwijderd, met uitzondering van één boom die werd achtergelaten als referentiepunt voor landmeters. Hierdoor kreeg de berg aanvankelijk de naam One Tree Hill. In de jaren tachtig van de negentiende eeuw werd de top ontruimd en werden er een schuilplaats en een watertank gebouwd voor deze populaire bestemming voor dagtochten. De eerste kiosk was al in het begin van de 20e eeuw operationeel en werd voortdurend uitgebreid, waarbij veel van de huidige gebouwen eind jaren zestig werden gebouwd. In 1995 werd het uitkijkpunt op het permanente erfgoedregister geplaatst als een plaats van culturele betekenis.

Overnachten in Brisbane

Brisbane is sowieso een heerlijke stad om te verblijven. Naast Sidney vond ik het misschien wel de leukste stad van heel Australië. Vooral ook vanwege het fijne klimaat. Hier zijn de temperaturen ook in de winter acceptabel.

Mount Coot-tha

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in