Sfeervolle kerstmarkten in Hannover NewTownHallinWintercHMTGLarsGerhardts
Credits: Lars Gerhardts

Op slechts 4,5 uur rijden vanuit de Randstad vind je de Duitse plaats Hannover. Hannover ligt in Nedersaksen en staat bekend om zijn vele parken en tuinen, waaronder e Herrenhausen tuinen, de Hannover Zoo, evenementen en festivals. Ook heeft Hannover ieder jaar een aantal sfeervolle kerstmarkten. Hierdoor is het een geschikte stad om in de donkerste tijd van het jaar te bezoeken. Sfeervolle kerstmarkten in Hannover, een overzicht!

Lees ook: 9 dingen om te doen in Winterberg

Sfeervolle kerstmarkten in Hannover

Sfeervolle kerstmarkten met glühwein en Lebkuchen. Bij aankomst met de trein op Hannover CS, begint het kerstgevoel direct. Er is namelijk een nieuwe kerstmarkt bij het Hauptbahnhof, gepresenteerd door circus Roncalli. Zodra je het station uitstapt, kan jij je dus direct onderdompelen in een winterse kerstsfeer.

Lister Meile en de binnenstad

De oude binnenstad en de Lister Meile zijn de locaties voor andere, beroemde Weihnachtsmarkten. Zoals het Wishing Well Forest, waar je bij de Oskar-Winter fontein op zoek kunt gaan naar een gouden ring. Als je ‘m vindt, komen al je dromen uit. Meer dan 150 stalletjes verkopen kerstdelicatessen en oude ambachten zoals zilversmeden komen tot leven.

Fins kerstdorp

Ook leuk is het Finse kerstdorp aan de Ballhofplatz. Deze kerstmarkt in Hannover zorgt voor een Scandinavisch kerstgevoel, daar wordt de glühwein ingeruild voor warme glögi met zalm. Ook leuk: de kersttuin van de Hannover Adventure Zoo. Dit jaar extra magisch met een rondwandeling langs nieuwe lichtinstallaties.

De kerstmarkten op meerdere locaties zijn te bezoeken vanaf ongeveer 27 november tot en met eind december. Check altijd de website van Hannover Living voor actuele data.

HannoverChristmasMarketcHannoverMarketingundTourismusGmbHLarsGerhardts
Foto: Lars Gerhardts

Winters variété en spectaculair circus

Wissel kerstmarkten af met cultuur en winters variété. In het decor van de Tuinen van Herrenhausen worden soms in de wintermaanden shows opgevoerd. Sowieso zijn de tuinen de moeite waard, al zijn ze wat minder groen in de winter dan in de zomer. Traditie is ook het Kerstcircus in Hannover. Acrobaten, clowns en illusionisten die vaste gast zijn van festivals van Monte Carlo tot Moskou trakteren op entertainment van het hoogste niveau. Je kunt ze zien op de Schützenplatz. Check hier alle winterse evenementen in Hannover.

Per auto of trein naar Hannover

Hannover is goed bereikbaar met de auto in ongeveer 4 uur rijden vanaf Utrecht en een half uurtje langer vanuit de Randstad. Je kunt ook met de ICE-trein vanuit Amsterdam naar de kerstmarkten. Ook dat is ongeveer 4 uur. De belangrijkste bezienswaardigheden ontdek je al wandelend langs ‘der Rote Faden’ – een rode draad van 4,2 kilometer die je langs de mooiste plekken in Hannover brengt.

Lees ook: Het officiële postkantoor van de Kerstman in Rovaniemi

Praktische informatie

  • Naar Hannover ga je het beste met de auto of de trein, dat kost je hooguit 5 uurtjes.
  • Overnachten in het centrum kan bijvoorbeeld in City Apartments Hannover, het Mercure Hotel Hannover Mitte of het DoubleTree by Hilton. Allemaal prima hotels op loopafstand van de kerstmarkten. Mijn ervaring is dat het fijn is om je af en toe even te kunnen terugtrekken, omdat het erg koud kan zijn! Opwarmen op je hotelkamer zonder ver te hoeven lopen kan dan heel prettig zijn.
  • Eten doe je natuurlijk op de kerstmarkt, daar is zoveel lekkers! Wil je toch liever naar een restaurant, dan kan ik Roy’s Restaurant en Bauhaus Ernst August aanraden.
  • Kijk voor meer informatie op Hannover Living
  • Een reisgids van Noord-Duitsland is handig als je meer uit je stedentrip wil halen dan alleen de kerstmarkt.
  • Vind je Hannover net te ver rijden? Dan kun je ook kiezen voor Keulen. Dat is maar 3 uur rijden. Tips hiervoor kun je lezen in deze blog over kerstmarkten in Keulen.
ChristmasGardenHannover2022DschungelpalastChristmasGardenMichaelClemens
Foto: Michael Clemens

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in