Het officiële postkantoor van de kerstman in Rovaniemi 01 - Santa's Post Office - Airbnb - Exterior - Credit Samir Zarrouck
Credit Samir Zarrouck

Het officiële postkantoor van de Kerstman in Rovaniemi, Finland, ontvangt ieder jaar dagelijks meer dan 30.000 brieven van kinderen en volwassenen over de hele wereld. Die kun je laten sturen via de website, zelfs in het Nederlands! Je moet dan wel ruim op tijd zijn, want als je pas in december het formulier invult, ben je pas volgend jaar aan de beurt. Wel heel leuk om alvast te doen voor volgend jaar!

Het officiële postkantoor van de kerstman in Rovaniemi

Het officiële postkantoor van de Kerstman in Rovaniemi is het hele jaar te bezoeken, dus ook in de zomer. Maar wil je jezelf en de kinderen onderdompelen in echte kerstsfeer dit jaar? Boek dan een paar dagen Finland en geniet van die echte winterse sfeer. Op Airbnb staat nu een magisch houten huisje waar gasten kunnen verblijven. Ze kunnen dan meteen een handje helpen met de brieven en ook de feestdagen in de poolcirkel vieren. Hoe leuk is dat?

Hoofdelf van het postkantoor

Katja, de hoofdelf van het hoofdpostkantoor en Airbnb-host, zegt: “De elfen hebben dag en nacht gewerkt om het houten huisje van de Kerstman in een winterwonderland te veranderen. Dit wordt een magische, indrukwekkende ervaring voor een gezin dat de ultieme kerst wil vieren. Gasten mogen niet alleen in het houten huisje van de Kerstman slapen, maar krijgen ook een kijkje achter de schermen van het officiële postkantoor tijdens onze drukste tijd van het jaar.”

Verblijf

Gasten in dit toffe houten huisje gaan een dag lang aan de slag als elf in het postkantoor van de Kerstman. Er is geen tijd om te luieren, want ze krijgen direct een spoedcursus van hoofdelf en host Katja. Samen met haar team sorteren gasten de brieven van kinderen en volwassenen over de hele wereld. Wat een leuk werk is dat!

Maar er is meer te doen. Naast het sorteren van brieven, mogen de gasten ook de brievenbussen legen en de post stempelen met een hele speciale stempel, voor deze naar de kerstman gaat. Na het verblijf weten gasten en bezoekers alles over het reilen en zeilen van het postkantoor van de Kerstman.

Als de elfentaken erop zitten, krijgen de gasten traditionele Finse maaltijden, mogen ze op sneeuwscooters rijden, krijgen ze het noorderlicht te zien én gaan ze naar een Finse sauna. Een echt winterwonderland.

Over het houten huisje van de Kerstman

Gasten verblijven in het houten huisje van de Kerstman, op slechts een steenworp afstand van het postkantoor. De kamer in het houten huisje hangt vol met kerstversiering, waaronder traditionele Laplandse decoraties, allerlei elfenkleding en alles wat je mag verwachten van een Airbnb met elfen in de poolcirkel. Het verblijf in het houten huisje van de Kerstman is gratis.

Van een elfie met de Kerstman tot kastanjes roosteren

De regels voor gasten van dit bijzondere verblijf zijn wat anders dan je ‘normale’ weekend weg tijdens de feestdagen.

  • Vraag de Kerstman netjes of je een elfie met hem mag nemen.
  • In het houten huisje mag je geen laarzen aan. Sneeuw hoort niet thuis in de handgeweven Laplandse vloerkleden.
  • Kastanjes roosteren bij het open vuur is toegestaan.
  • Altijd een elf: een vilten hoed met een rinkelende bel en een netjes gestreken tuniek is de aanbevolen kleding in het dorp van de Kerstman.

Lukt het niet om dit bijzondere verblijf te boeken, probeer dan eens een accommodatie in de categorie Noordpool. Hiermee filter je eenvoudig op iglo’s, hutten en nog veel meer in de poolcirkel. Ook via Booking kun je nog wel andere toffe plekken vinden, zoals Santa’s Hotel, Kismet of Rollo Apartments die wat goedkoper zijn.

02 - Santa's Post Office - Airbnb - Bedroom - Credit Samir Zarrouck
Credit Samir Zarrouck

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in