9 dingen om te doen in WinterbergGa je deze winter naar Winterberg? Dan is er zeker meer te doen dan alleen skiën of snowboarden! Je kunt namelijk de pech hebben dat er geen sneeuw ligt en dan is het wel fijn als je activiteiten weet die je kunt doen. Gelukkig is Winterberg en de omgeving ervan leuk genoeg om je er een week te kunnen vermaken. Het voelt echt als buitenland en er zijn genoeg mooie plekken te vinden, sneeuw of geen sneeuw. In deze blog 9 dingen om te doen in Winterberg.

Lees ook: 10 low budget winterbestemmingen

9 dingen om te doen in Winterberg

Toen ik zelf in Winterberg was, lag er geen sneeuw. Vandaar dat ik op zoek ging naar leuke dingen om te doen in de omgeving van Winterberg. Die zijn er genoeg! Winterberg heeft een leuk centrum met fijne winkels en leuke restaurantjes of koffietentjes. Ook zijn er diverse uitkijkpunten en kun je er heel mooi wandelen. Tot slot is skiën of snowboarden natuurlijk ook waar veel mensen voor komen. Op de pistes ligt meestal wel sneeuw gelukkig en zeker beginners kunnen er aan de slag met de eerste lessen.

Winterberg centrum

Het centrum van Winterberg zelf is leuk om te bezoeken. Het is eigenlijk één lange straat met winkels en restaurantjes. Tips zijn Altstadt Cafe Winterberg voor lekkere kaisersmarren of taartjes en voor het avondeten Landfein Genusswirtschaft of Bristorant Uppu.

Altstadt cafe winterberg

Schluchten- und Brückenpfad

Dit is een mooi stukje natuur wat je gek genoeg midden in de stad vindt. Er zitten wel wat flinke stukken in die stijgen, dus goede wandelschoenen en een beetje conditie is wel handig. Het kan ook modderig zijn las het geregend heeft. De natuur is mooi en in de herfst zeker een plaatje met de kleurrijke bladeren aan de bomen. In de winter als het glad is moet je wel oppassen dat het niet te glad is. Je doet ongeveer 1,5 uur over het stuk.

Ruhrquelle

De bron van de rivier de Ruhr in combinatie met een bos waar je heerlijk kunt wandelen en misschien zelfs wel wolven kunt spotten. Er zijn verschillende routes te lopen, waarbij je ook langs houten huisjes kunt komen met uitleg over het houtwerk. Verwacht niet al te veel van de bron, want die komt uit een pijpje. Met sneeuw is het hier geweldig mooi, in de herfst met de herfstkleuren ook.

Winterberg view

Kahler Asten

Een 842 meter hoge berg met een uitkijktoren en een restaurant. Ook hier kun je fantastisch wandelen met als afsluiter een hapje eten in het restaurant bovenin de toren. Houd er wel rekening mee dat het restaurant op maandag en dinsdag gesloten is. Je hebt vanuit de toren een mooi uitzicht over de bergen.

Salzgrotte Winterberg

In de SalzGrotte Winterberg kun je even helemaal tot rust komen na een wandeling of een dag skiën. Het schijnt dat de zoutgrotten een goede uitwerking hebben op mensen die last hebben van hun longen. Daar heb ik niet per se iets van gemerkt, maar ik vond de 3 kwartier in de zoutgrot, liggend op een ligstoel en genietend van de rust en de relaxte muziek wel een cadeautje. Je vindt de zoutgrot aan de Im Orkental 33.

Salzgrotte Winterberg

Hotzbohelenweg über den Bach

Dit is een mooi pad om te lopen. Zowel in de winter als in de zomer kun je het vlinderpad volgen langs een klein waterstroompje. Dat geeft het ultieme vakantiegevoel. Ligt er sneeuw, dan kan het pad glad zijn, stevige wandelschoenen aan dus!

Aktiv- und Vitalpark Winterberg

Een ruim opgezet park met veel speelmogelijkheden voor kinderen. Er is voor alle leeftijden wat te doen, van trampolinespringen tot schaken en er is zelfs een familieschommel. Zoek het oude wandelpad door de vallei, dat verstopt is achter de speeltuin in de bossen. Dit is een geheim pareltje en een hele mooie plek. Je kunt hier ook midgetgolfen en iets in het restaurant eten. Er is zelfs een zwembad in het nabijgelegen hotel.

Panorama Erlebnis-brücke & Panorama restaurant & café

Ook een bekend park is Erlebnisberg Kappe, waar je de Panorama Erlebnis-brücke hebt en een leuk restaurant met mooi uitzicht. Kinderen kunnen hier ook spelen, er is een speeltuin bij. De brug is wel echt een prachtige plek met uitzicht over de hele omgeving.

Panorama Erlebnis-brücke

Skien of snowboarden

In Winterberg kun je natuurlijk ook goed skiën en snowboarden. Dit gebied is het meest geschikt voor beginners, want echt veel pistes zijn er niet en grote afstanden kun je niet skiën. Als het niet gesneeuwd heeft, wordt er meestal wel sneeuw opgespoten, zodat je toch aan de slag kunt. Voor ervaren skiërs is dit een minder leuk gebied.

Winterberg skiën

Praktische informatie

Tot zover de 9 dingen om te doen in Winterberg. Mocht je zelf nog een goede tip hebben, laat het dan zeker weten.

  • Naar Winterberg kun je prima met de auto vanuit Nederland. Dat is ongeveer 4 uur rijden vanuit de Randstad.
  • Overnachtingen kun je op verschillende plekken boeken. Wie met kinderen gaat zit prima in Landal, maar je kunt ook via booking.com een leuk huisje vinden.
  • Hier kun je informatie vinden over Winterberg met kinderen

Winterberg uitzicht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in