Vanuit Marrakech naar de Agafay woestijnOp slechts 40 minuten rijden met de auto vanuit Marrakech vind je de Agafay woestijn. Natuurlij is de Sahara veel mooier, maar voor wie geen tijd heeft de tocht van 10 uur te maken, is de Agafay woestijn een prima alternatief. Hier zie je ook uitgestrekte vlaktes met rood zand en je kunt er zelfs een overnachting boeken. Dat is een magische belevenis. Ik heb dit zelf niet gedaan, maar ik heb de woestijn wel bezocht. Het is een prachtige plek, waar je ook kamelen en geiten tegenkomt. In deze blog vertel ik je alles over hoe je vanuit Marrakech naar de Agafay woestijn kunt.

Lees ook: Mooie natuur in Marokko

Vanuit Marrakech naar de Agafay woestijn

Als je met een dagtrip vanuit Vanuit Marrakech naar de Agafay woestijn wil zijn er verschillende mogelijkheden. Sommige hotels of Riads organiseren tours daarheen. Check dus vooraf bij je accommodatie of de optie er is. Je hebt dan niet per se een huurauto nodig, het vervoer wordt dan door de touroperator geregeld. Wil of kun je niet via je accommodatie, dan kan het ook altijd via Get Your Guide. Ik ben hier zelf al regelmatig mee op tours geweest in verschillende landen en het is altijd goed. Tot slot is het ook een optie om zelf een auto te huren. Dit is wat ik heb gedaan en dat was prima te doen. In de stad is het verkeer hectisch, maar zodra je Marrakech uit bent is de hectiek voorbij.

Agafay woestijn nabij Marrakech

Waarom zou je de Agafay woestijn bezoeken?

Als je een stedentrip Marrakech doet is een bezoek aan de Agafay woestijn eigenlijk wel een must. Marrakech is de 1001 nacht stad, met alle drukte die je ook kunt verwachten in de stad. De lichtjes, de brommertjes, de vele kleuren, geur van kruiden, de medina, alles kom je er tegen. De Agafay woestijn daarentegen is een totaal ander landschap: uitgestrekt, rustig, zand en rotsen. Ik kan je aanraden om tot zonsondergang te blijven, dit is magisch mooi. Het is een unieke ervaring en extra leuk als afwisseling. Zo kun je een stukje stadsbeeld op de foto zetten, maar ook de natuur.

Tip: Ballonvaart Marrakech boven het Atlasgebergte

Waarin verschilt de Agafay woestijn van de Sahara?

Natuurlijk is de Agafay woestijn niet hetzelfde als een bezoek aan de Sahara. De enorme hoge zandduinen met goudgele zachte zand en grote rotspartijen heeft de Agafay woestijn niet. Daar vind je meer grint en heuvels. Het is wel echt minder mooi, minder groot en minder indrukwekkend. Desondanks is het toch een unieke ervaring.  Er zijn ook voordelen: het kan in de zomer bizar heet worden in de Sahara, terwijl dat in de Agafay woestijn meevalt. Ook is het geen 10 uur rijden, maar slechts 30 km en je ziet er iets meer planten en struiken.

kamelen agafay woestijn marrakech

Wat is er te doen in de Agafay woestijn?

Zoals je hierboven op de foto ziet kun je in de Agafay woestijn op een kameel rijden. Ik vind dat zelf altijd zielig, dus ik heb dat niet gedaan. Als je met een tour gaat, zit dat er vaak bij, maar je kunt natuurlijk weigeren. Wat wel heel leuk is met een tour, is een diner bij zonsondergang. Dat is echt magisch mooi en een hele belevenis. Er zijn ook enkele kampen waar je kunt overnachten. Dit heb ik zelf niet gedaan, maar het lijkt me waanzinnig gaaf. Dit is mogelijk iets lastiger met een huurauto, omdat de zijwegen naar de kampen niet altijd verharde wegen zijn. Voor sommige wegen heb je een 4wd nodig. Dit geldt overigens niet voor alle kampen hoor, enkele zijn maar een klein stukje van de weg af en dat is te doen met een normale auto. Ga je op eigen houtje, dan kun je ter plekke vaak een dagpas kopen bij een kamp. Dat kost rond de €50 en de lunch is dan inbegrepen, soms het diner ook. Het is wel leuk om een dagdeel daar door te brengen, sommige kampen zijn luxe met een zwembad enzo. Bij mooi weer kan het er goed toeven zijn, het water is vaak lekker koud.

Overnachten in de Agafay woestijn

Als je de tijd hebt, is het leuk om een nachtje in de Agafay woestijn door te brengen. Dat kan luxe of primitief, net wat je het leukste vindt. Ik zou zelf voor luxe gaan, omdat ik dat toch wel prettig vind. Het zijn vaak hele mooie plekjes met een waanzinnig uitzicht en veel lichtjes. Alsof je in een Arabisch sprookje zit, zo mooi. Ik hou ervan, omdat je dan ook prachtige foto’s kunt maken. Enkele tips voor luxe resorts in de Agafay woestijn zijn:

Agafay woestijn accomodatie

Ook naar Marokko?

  • Vliegen kan op Marrakesh en is buiten het seizoen om heel betaalbaar. In de vakanties moet je rekenen op duurdere tickets, maar als je vroeg boekt kun je nog wel eens geluk hebben.
  • Een tour naar de Agafay woestijn kun je boeken via Get Your Guide.
  • Wil je zelf rijden, dan heb je een huurauto nodig. Die kun je lokaal huren, maar ik doe dat liever via Sunny Cars. Zij hebben een all-in formule, wat zeker in Marokko erg fijn is. Ze proberen toeristen altijd meer geld af te troggelen dan nodig. Check ook vooraf hoeveel borg je op je creditcard moet hebben, zodat je voldoende tegoed hebt.
  • Overnachten in Marokko doe je het beste in een leuke Riad. Dit zijn over het algemeen heel leuk ingericht, je krijgt er lokale producten en de eigenaars doen er alles aan om het je naar de zin te maken. Houd je meer van de grote hotels, dan kan dat natuurlijk ook. Tips zijn: Miel Et Citroen Riad of Les Terrasses Du Zwen Zwen Riad, beiden in het centrum van Marrakesh.
  • Restauranttips in Marrakesh: restaurant Naranj en Dar el Touareg.
  • Reisgids Marokko

geiten agafay woestijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in