Ballonvaart Marrakech boven het Atlasgebergte, een onvergetelijke ervaring!Tijdens mijn tweede bezoek aan Marrakech koos ik ervoor om een ballonvaart te maken. Deze kun je boeken via Get Your Guide. Ik had van andere reizigers gehoord dat ze dit gedaan hadden en een waanzinnige ervaring vonden. Mijn reisgenoot zag het ook wel zitten, dus boekten we een avond van te voren en gingen we het avontuur aan. De prijs kan een drempel zijn, maar ik vond het iedere cent waard. Ik had het voor geen goud willen missen. Voor €20 extra kun je ter plekke nog regelen dat er een filmpje van 5 minuten gemaakt wordt met een drone. Ook heel leuk om te hebben. Ballonvaart Marrakech boven het Atlasgebergte, een onvergetelijke ervaring!

Lees ook: Vanuit Marrakech naar de Agafay woestijn

Ballonvaart Marrakech boven het Atlasgebergte, een onvergetelijke ervaring!

Als je twijfelt of een ballonvaart vanuit Marrakech de moeite waard is, dan kan ik er kort over zijn: doen! Het is echt een onvergetelijke ervaring. Van begin tot het eind was het heel bijzonder om mee te maken: zien hoe de ballonnen worden opgeblazen, het opstijgen, het uitzicht over de bergen, het zien opkomen van de zon, het vliegen zelf en natuurlijk ook de landing. Die overigens heel rustig verliep en gerust een “zachte landing” kan worden genoemd. Ik vond het zelfs meer dan een Once in a lifetime experience, ik wil het zeker nog eens doen!

luchtballonen marokko

Een ballonvaart maken met hoogtevrees?

Kun je een ballonvaart maken met hoogtevrees? Ik zeg volmondig: ja! Ik heb zelf hoogtevrees en besloot: ik doe het gewoon. Van oncomfortabele momenten leer je tenslotte het meest. Natuurlijk vond ik het heel spannend. Vooral over het opstijgen maakte ik me zorgen, hoe zou ik dat vinden? Uiteindelijk ging dat heel gemoedelijk en vond ik het bijvoorbeeld veel minder eng dan als ik in een kabelbaan in Oostenrijk zit. Ik heb me geen moment onveilig gevoeld of hoogtevrees gehad, terwijl we toch best hoog vlogen. De piloot stelde ons ook goed gerust en maakte zo’n zekere indruk, dat ik vooral kon genieten. Tegen de landing zag ik nog wel wat op, maar ook dit ging heel erg goed. Netjes op een open vlakte en heel rustig.

Ballonvaart Marrakech boven het Atlasgebergte Schaduw luchtballon marokko

Beschrijving van de tour

Nadat we hadden geboekt bij Get Your Guide, kregen we ’s avonds laat een appje dat we om 6.15 uur werden opgehaald bij hotel Tazi in Marrakech. Dat hotel was 2 minuten lopen van onze accommodatie: Les Terrasses Du Zwen Zwen Riad. Op de afgesproken tijd stond er een Marokkaanse chauffeur klaar. Hij reed ook nog langs twee andere hotels om daar mensen op te halen. In totaal waren we met z’n zessen, waaronder twee andere Nederlanders en een Engels stel. We hadden bewust voor een iets duurdere tour gekozen, met ontbijt en dus een kleiner aantal mensen.  Daarna werden we naar een plek gebracht op ongeveer 1 uur rijden van Marrakech: Marrakech Dream Ballooning. Je kunt die plek terugvinden op Google Maps, als je de naam invult. Dit is een gedeelte waar alle luchtballon bedrijven hun eigen plek hebben in op de zandvlakte en waar ook een vergunning is om op te stijgen.

luchtballon ervaring

Kijken hoe de ballonnen worden opgeblazen

Terwijl we in een Berber tent een kopje Marokkaanse thee of koffie kregen met een stukje cake, mochten we kijken hoe de ballonnen werden opgeblazen. Dat was nog best een werk. Eerst was het nog heel donker, maar langzaam werd het licht en konden we er meer van zien. Er werden meerdere ballonnen opgeblazen, wij mochten naar de ballon met het kleinste mandje, omdat we maar met z’n zessen waren. Ik zag ook grote mandjes waar wel 15 mensen tegelijk in gingen. Het duurde al met al nog best wel lang voor het zover was dat we in het mandje konden. De mand lag op z’n kant en toen de ballon bijna vol was, moesten we er in gaan liggen in squat houding. Het duurde toen nog ongeveer een kwartier voor we de lucht in gingen. Ik vond het heel spannend op dat moment, je hebt geen idee wat je kunt verwachten. Toen de ballon helemaal vol was, ging het mandje recht en dat was eigenlijk een heel kort moment. Daarna mochten we gewoon gaan staan en gingen we bijna meteen de lucht in.

ervaring ballonvaart in marrakech

in het mandje klimmen voor de ballonvaart

De ballonvaart!

Er werd naar ons gezwaaid door de vele mannen die hadden geholpen de ballon gereed te maken. Zij stapten in de auto en volgende ons vanaf de grond, zodat ze straks de ballon weer konden ophalen. Wij genoten van het uitzicht. De zon kwam net op, er hing wat mist over de bergen en we zagen de andere ballonnen, die eerder waren opgestegen, ook vliegen. Zo’n 40-50 minuten hingen we in de lucht, terwijl onze piloot Mohamed, uitlegde hoe alles werkte en waar hij op moest letten. Hij gaf bijvoorbeeld aan dat hij niet buiten de grenzen van de vergunning mocht komen en dat hij niet te hoog kon vliegen op plekken waar veel mist hing. Door de mist kan hij bijvoorbeeld niet zien of er ergens elektriciteitskabels of bomen zijn. Dus vloog hij sommige stukken wat lager, omdat hij dan beter zicht had. Via een walkie talkie was er steeds contact met de andere ballonnen, zodat ze elkaar op de hoogte konden houden over de windrichting en snelheid.

Ballonvaart boven het atlasgebergte

view onvergetelijke ballonvaart

De landing met de luchtballon

Na zo’n 50 minuten zag de piloot een goede plek om te landen. Dat deed hij heel secuur. We moesten allemaal weer in squat houding gaan staan en naar achteren leunen, zodat de mand stabiel bleef tijdens de landing en we niet met ons gezicht tegen de rand zouden knallen. Binnen een minuut stonden we weer veilig aan de grond, waar de 4wd al klaar stond met alle mannen om ons te helpen. De mand werd vakkundig op de trailer gezet, we kregen allemaal een “diploma” en mochten toen uit de mand klimmen. Met de auto werden we teruggebracht naar het beginpunt, waar een heerlijk Marokkaans ontbijt voor ons klaar stond.

uit het mandje van de ballon klimmen

certificaat ballonvaart

ontbijten na de ballonvaart in marokko

Ontbijten in de zon

Ik was onder de indruk van de hele ervaring en er zelfs een beetje stil van. Het ontbijtje in de zon met elkaar was eigenlijk heel fijn. Er was tijd om na te praten en foto’s uit te wisselen. En natuurlijk te genieten van het verse fruit, de Marokkaanse pannenkoeken met siroop en de muntthee. Na een uur werden we geroepen door onze chauffeur dat het tijd was om terug te gaan naar Marrakech. Rond half 12 werden we weer afgezet bij het hotel en zat deze onvergetelijke ballonvaart in Marokko er op. Tot zover alles over onze ballonvaart Marrakech boven het Atlasgebergte. Een hele toffe ervaring!

Ook naar Marokko?

  • Vliegen kan op Marrakech en is buiten het seizoen om heel betaalbaar. In de vakanties moet je rekenen op duurdere tickets, maar als je vroeg boekt kun je nog wel eens geluk hebben.
  • Een Ballonvaart kun je boeken via Get Your Guide.
  • Wil je zelf rijden, dan heb je een huurauto nodig. Die kun je lokaal huren, maar ik doe dat liever via Sunny Cars. Zij hebben een all-in formule, wat zeker in Marokko erg fijn is. Ze proberen toeristen altijd meer geld af te troggelen dan nodig. Check ook vooraf hoeveel borg je op je creditcard moet hebben, zodat je voldoende tegoed hebt.
  • Overnachten in Marokko doe je het beste in een leuke Riad. Dit zijn over het algemeen heel leuk ingericht, je krijgt er lokale producten en de eigenaars doen er alles aan om het je naar de zin te maken. Houd je meer van de grote hotels, dan kan dat natuurlijk ook. Tips zijn: Miel Et Citroen Riad of Les Terrasses Du Zwen Zwen Riad, beiden in het centrum van Marrakesh.
  • Restauranttips in Marrakesh: restaurant Naranj en Dar el Touareg.
  • Reisgids Marokko

ervaring ballonvaart marrakech

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in