Bodegas_Tradición_Brandy_de_Jerez_Ben jij een sherry liefhebber? Dan is een bezoek aan de Sherry Driehoek in Andalusië iets voor jou. Deze regio in Zuid-Spanje vormt een driehoek tussen de steden Jerez de la Frontera, El Puerto de Santa María en Sanlúcar de Barrameda. Zoals je vast al begrepen hebt staat dit gebied staat bekend om de productie van Sherry. Maar gelukkig is er nog meer te beleven dan alleen het drinken van deze sherry wijnen. Wil jij de Sherry Driehoek in Andalusië bezoeken? Dan lees je hier wat er allemaal te doen is!

Lees ook: De mooiste plekjes in Barcelona

De Sherry Driehoek in Andalusië bezoeken

Wanneer jij een liefhebber bent van verschillende soorten sherry, dan ga je natuurlijk vooral deze kant op om Sherry Bodega’s en wijngaarden te bezoeken. Deze vind je in de drie genoemde steden: Jerez de la Frontera (bijv hier), El Puerto de Santa María en Sanlúcar de Barrameda. In elke stad zijn er meerdere wijnhuizen te vinden waar je een rondleiding kunt doen of een proeverij. Vaak met iets lekkers erbij. Op sommige plekken wordt zelfs de lunch of het diner geserveerd. Reserveren kan ik drukke periodes handig zijn en check altijd de openingstijden. Doe in ieder geval een sherry proeverij, het is heel leuk om alle verschillende Sherry Wijnen te proeven. Bovendien is het heel leerzaam. Straks weet jij alles over de verschillende stijlen Sherry, zoals Fino, Oloroso en PX.

sherry wijn

Jerez de la Frontera bezoeken

Bezoek de stad Jerez de la Frontera, die bekend staat om zijn rijke culturele erfgoed en ruitertraditie. Bezoek het prachtige Alcázar van Jerez, een Moors fort, en de kathedraal van Jerez, of geniet van een paardenshow in de Royal Andalusian School of Equestrian Art. Andalusië staat bekend om zijn paardenshows. Ontdek hoe de Andalusische paarden ballet uitvoeren bij de show “Hoe de Andalusische paarden dansen” in Jerez de la Frontera. Zie hoe de paarden en de ruiters verschillende choreografieën uitvoeren, rijden in koor, wagons trekken en nog veel meer! Dit is echt heel bijzonder om mee te maken, ik spreek uit ervaring. Die paarden zijn prachtig! Een culinaire verrassing is sterrenrestaurant Mantúa, wil je het wat meer betaalbaar houden dan zijn Albala en Amar ook erg goed.

Jerez de la Frontera paardenshow

El Puerto de Santa María

Ga naar El Puerto de Santa María, een kustplaats met prachtige stranden. Wandel over de boulevard, ontspan op de zandstranden of geniet van verse vis in de plaatselijke restaurants. Probeer zeker restaurant Los Portales en El Faro de El Puerto.

Sanlúcar de Barrameda

Sanlúcar de Barrameda is een charmant stadje aan de oevers van de Guadalquivir. Hier alleen wordt de manzanilla sherry gemaakt. Die moet je dus zeker even proeven! Wandel door het historische centrum en bezoek Castillo de Santiago, een middeleeuws kasteel dat uitkijkt over de stad. Vergeet vooral niet te genieten van de lokale keuken, met zeevruchten als specialiteit en de bijpassende Manzanilla wijnen. Bijvoorbeeld aan de boulevard van Playa de Bajo bij Casa Bigote of Joselito Huerta. Mooie plekjes met uitzicht!

Bezoek een Flamenco show

Andalusië staat bekend om z’n schitterende Flamenco shows. Je kunt deze streek dan ook niet bezoeken zonder een show gezien te hebben. Soms zie je ze gewoon op straat, maar een echt spectakel in een theater is wel de moeite waard. In prachtige jurken laten de vrouwen op live muziek zien (en horen met hun hakken!) hoe fantastisch een echte authentieke flamenco dans is.

flamenco dans

Tabanco’s zijn culinaire verrassingen

Verreweg één van de leukste manieren om Sherry te leren kennen is via wijn-spijs combinaties. Daarom raad ik je aan om een bezoek te brengen aan een van de vele tabanco’s. Een tabanco is een soort combinatie tussen een tapasbar en een sherrykroeg, waar Sherry Wijn rechtstreeks uit het vat wordt getapt, in combinatie met eenvoudige tapas en waar je ook geregeld kunt genieten van een Flamencoshow. Op tripadvisor zijn goede tips te vinden, zoals Tabanco Platero in Jerez de la Frontera.

De Sherry Driehoek in Andalusië bezoeken Wijngaard

Het Sherry Festival op de eerste zaterdag van de maand

Ben je er toevallig in september, en dan specifiek de eerste zaterdag van september, dan heb je geluk. Je kunt dan meevieren met het Sherry Festival. Dit festival is onderdeel van ‘Las Fiestas de la Vendimia y Otoño’, oftewel de druivenoogst en het herfstfestival. Het is een drie weken durend feest met sherry, paarden en flamenco. De oorsprong van het festival is de jaarlijkse viering van de druivenoogst.

Naast de Sherry Driehoek is er nog veel meer te doen in Andalusië. Ik werd heel blij van Malaga en Sevilla, maar ook Gibraltar en Cádiz liggen dichtbij en zijn de moeite waard. Zeker als je een (huur)auto hebt kun je deze steden ook meepakken. Wist je trouwens dat je vanaf Gibraltar zelfs met de boot zo naar Marokko kunt? Ook leuk om te doen! Kan met een dagtrip zelfs, maar je kan ook twee nachtjes gaan en dan weer terug.

De Sherry Driehoek bezoeken?

De Sherry Driehoek in Andalusië bezoeken Bodega

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in