Fort Bravo, themapark in het wilde westen van SpanjeFort Bravo, themapark in het wilde westen van Spanje, wordt ook wel het Texas Hollywood genoemd. Het is een uniek dorp dat aandoet als het Amerikaanse èn Mexicaanse wilde westen. Je vindt deze plek bij het dorpjes Tabernas en de Taberaswoestijn. Een uniek stukje Europa, zo’n half uur rijden van Almeria en 2,5 uur rijden vanuit Malaga. Dit themapark verzorgt wildwestshows met paarden, is een ideale filmsetting en zonder twijfel geschikt voor fotoshoots. Het is bovendien bijzonder om hier een nachtje te verblijven in één van de accommodaties. En misschien eet je wel een hapje in de saloon?

Lees ook: De mooiste plekjes in Barcelona

Fort Bravo, het wilde westen van Spanje

Fort Bravo is echt gebouwd in Amerikaanse stijl. Je vindt er alles wat je in het wilde westen ook tegenkomt: een saloon, gevangenis, winkels, een bank, stallen, een plein, wigwams en houten huisjes en zelfs een kerk. Ook zul je er veel cowboys zien rondlopen overdag en zelfs een paard en wagen kun je tegenkomen. Fort Bravo is verdeeld in een Mexicaans en een Amerikaans deel. Je ziet de verschillen in bouwstijl. Ik vind beide delen hun eigen charme hebben. Wie van fotograferen houdt, kan hier in ieder geval zijn lol op. Deze plek is zeker Instagrammable en geschikt voor fotoshoots. Een bezoek aan Fort Bravo is een beleving, al is niet iedereen even enthousiast. Het hangt er ook maar net vanaf wat je zoekt.

amerikaanse auto's

hollywood texas

Wat is er te doen in Fort Bravo?

Tickets voor Fort Bravo kun je vooraf online kopen. Zodra je binnenkomt kun je eerst een drankje doen in de saloon. Misschien is er zelfs wel een show gaande, wij troffen een heuse cowboyshow die zich gedeeltelijk buiten en binnenin de saloon afspeelde. Deze was wel in het Spaans, dus ik begreep er niet al teveel van.

paard en wagen wilde westen

Fort Bravo

Fort bravo kerkje

Een stukje geschiedenis over Fort Bravo

Fort Bravo is rond de jaren ’60 ontstaan als filmset 60 voor de vele zogenoemde “spaghettiwesterns” van o.a. Sergio Leone. Naast het typische Amerikaanse wildwest stadje, een fort en een Mexicaans plein met huizen rondom, is er ook een Indiaans dorpje met wigwams. Rond 1977 kocht Rafa Molina, een stuntman, de set voor 6.000 dollar om zijn kansen op werk te vergroten als de set voor filmopnamen zou worden gebruikt. Begin jaren tachtig begon hij bezoekers geld te vragen om de set te mogen bekijken. Nog later werden er shows verzonnen om op te voeren. Deze shows, veelal schijngevechten en vechtpartijen in de saloon waar je wat kunt drinken, zijn er nog steeds. Tijdstippen waarop je een show kunt zien vind je op de website.

show fort brava

Texas Hollywood Ford Bravo uitzicht

Themaparken bezoeken vanuit Almeria

Logeer je in Almeria? Dan kun je vanuit daar ook het themapark Fort Bravo bezoeken met een tour. Je gaat dan naast Fort Bravo/Texas Hollywood ook nog naar een ander themapark in de omgeving: Oasis miniHollywood. Vanaf deze plek kun je ook een wandeling maken door de Tabernaswoestijn. Een andere activiteit is het verkennen van de omgeving te paard.

stallen fort bravo

Oasis miniHollywood

Overnachten in Hollywood Texas

Het is heel leuk om te overnachten in Fort Bravo Hollywood Texas. Zo heb je ook de kans om het wildwest dorpje te fotograferen bij zonsopkomst of zonsondergang. Overnachten kan in één van de bungalows, deze zijn luxe of wat minder luxe. Bekijk hier de mogelijkheden voor overnachten in Fort Bravo in Tabernas. Er is ook een zwembad op het terrein voor de nodige ontspanning.

huisje fort bravo overnachten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in