Bihać, bezienswaardigheden en highlightsBihać is ongeveer de eerste stad die je tegenkomt als je vanuit Kroatië de grens over gaat. Die grens over gaan verliep bij ons trouwens best voorspoedig. We hoorden dat er soms lastig wordt gedaan en naar je groene kaart wordt gevraagd, maar dat gebeurde bij ons niet. We mochten na controle van de paspoorten zo doorrijden. Bihac is een vrij grote stad die niet direct gezellig aan doet, maar toch wel mooie plekjes kent. Als je komt binnenrijden is het even zoeken waar je die dan kunt vinden. Daarom zet ik de mooiste plekjes in Bihać op een rij. Hoef je niet zo te zoeken. In deze blog dus alles over Bihać, bezienswaardigheden en highlights.

Lees ook: Ljubljana bezoeken

Bihać, bezienswaardigheden en highlights

Voordat ik vertel over Bihać, maak ik eerst nog een uitstapje naar het Tweede Wereldoorlog monument. Dit zit net voor de stad, op Google Maps kun je intikken “Memorial Park Garavice”. Het is een helaas wat minder goed onderhouden monument ontworpen door Bogdanovic, maar alsnog de moeite waard om te bezoeken. Dit zou je eerste stop kunnen zijn bij een bezoek aan Bihać.

Una river bihac

Grote stad, klein centrum

Verder is Bihać een grote stad, maar heeft het een redelijk klein centrum waar alle bezienswaardigheden dicht bij elkaar liggen. Parkeren is een uitdaging. Wij kwamen terecht op een pleintje vlakbij restaurant River Una, waar je heerlijk aan het water kan lunchen of dineren en bovendien kunt bootje varen. Er moet maar net plek zijn natuurlijk op dat pleintje, wij hadden geluk. Parkeren kan ook in de buurt van Gradski Park, vlakbij de rivier de Una. Ook Cardak da Uni is een leuk restaurant met uitzicht op de rivier, aan de andere kant.

Kupaliste Beton

Dit is een zwemplek bij de hoofdbrug over de Una. Hier kun je een duik nemen in de rivier of even in de zon zitten, als het niet te heet is. Het is een fijne plek en het uitzicht is mooi, alleen dat is al een cadeautje. Wil je lekker eten, dan schuif je aan bij restaurant Cardak Da Uni, wat hier vlakbij zit en uitkijkt over de zwemplek.

Kupaliste Beton

Bosanski straat

The place to be in Bihać is Bosanska straat. Hier vind je de meeste winkels, terrasjes en restaurantjes. Er is ook een galerie, Gradska Galerija, waar regelmatig tentoonstellingen zijn. Loop je even door, dan kom je bij de Crova Svetog Ante Padovanskog, een van de grootste kerken in de omgeving. De andere kant op vind je een moskee, die vroeger een gotische kerk was. De overblijfselen van de transformatie zijn nog steeds te zien.

Bihac straatbeeld

Wildwateravonturen

Wie van avontuur houdt, kan in deze omgeving heel goed raften. Bij Kamp Una Kiro, een camping, zit RC Kiro Rafting, een betrouwbare organisatie met veiligheid hoog in het vaandel.

Bihac kerk wordt moskee

Overnachten in Bihać

Wij hebben niet overnacht in Bihać, maar erbuiten, in de buurt van Bosanski Krupa. De weg ernaartoe is ongeveer 40 minuten en prima geasfalteerd en verlicht. Alleen het laatste stukje (ongeveer 8 minuten) is minder goed verlicht en smaller, maar niet eng ofzo. De B&B Zlatna Nit is het echter meer dan waard, perfect ontbijt, enorme kamers, mooie plek. Echt een aanrader!

Restaurants in Bihać

Wij hebben maar 1 restaurant uitgeprobeerd, maar tips die ik heb weten los te peuteren van de eigenaresse van de B & B heb ik er ook bij gezet.

Bihać, bezienswaardigheden en highlights river una

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in