Waar staan de mooiste kerstbomen ter wereld
© Burj Al Arab Jumeirah

Met Kerstmis in aantocht is verschijnt over de hele wereld kerstverlichting in de steden, ontgaat er een magische kerstsfeer en daar hoort natuurlijk ook een prachtige grote kerstboom bij. Maar waar staan de mooiste kerstbomen ter wereld eigenlijk? In deze blog ga je dat ontdekken. Van de iconische Rockefeller Christmas Tree in New York City tot een wit besneeuwde kerstboom in Santa Village in Finland. Ga mee op reis langs de meest adembenemende kerstbomen op aarde?

Waar staan de mooiste kerstbomen ter wereld?

Laat je betoveren door fonkelende lichtjes en schitterende kerstversiering. Geniet mee van een magische wintersfeer en dompel jezelf onder in het kerstgebeuren. Reizen kan in het echt, maar ook door weg te dromen bij mooie plaatjes en verrassende verhalen. Jij kiest wat het wordt! Boek je nog snel tickets voor een kerst bij één van de mooiste kerstbomen ter wereld, of geniet je gewoon mee van de foto’s in dit artikel? De mooiste kerstbomen wereldwijd, hier komen ze!

De iconische Rockefeller Center Christmas Tree

Jaarlijks schittert in New York City misschien wel een van de bekendste kerstbomen ter wereld: de Rockefeller Center Christmas Tree. Rockefeller Center begon de iconische kerstboomverlichtingsceremonie in 1933, toen een kerstboom voor het toenmalige RCA-gebouw werd geplaatst en versierd met 700 lichtjes. Inmiddels is de ceremonie uitgegroeid tot een typisch New Yorkse traditie, waar dit jaar de 80 meter hoge spar de show steelt met 50.000 fonkelende lichtjes en een oogverblindende Swarovski-ster als piek. In het hart van het prachtige Fifth Avenue en boven de schaatsbaan bij Rockefeller Center staat de kerstboom. De kerstboom is iconisch voor de feestdagen in New York City en een must-seetijdens een winters bezoek aan de metropool!

2023 Rockefeller Center Christmas Tree Lighting
The Rockefeller Center Christmas Tree © Diane Bondareff

Zon, zee en kerstbomen in Dubai

Voor iedereen die tijdens de kerstperiode verlangt naar een dosis zon, is Dubai de plek waar je moet zijn. Met een gemiddelde temperatuur van 20-25 graden Celsius geniet je hier comfortabel van de gezellige kerstsfeer. Toch vind je naast palmbomen ook prachtige kerstbomen in de woestijn, bijvoorbeeld in het Burj al Arab-hotel. Hoewel er geen officiële classificatie van 7 sterren bestaat, wordt dit hotel vaak informeel aangeduid als het enige 7-sterrenhotel ter wereld vanwege haar ongekende luxe en voorzieningen. In het hotel wordt jaarlijks een betoverende kerstboom onthuld, schitterend versierd met glinsterende lichtjes en feestelijke ornamenten. De boom vormt het stralende middelpunt van deze magische kersttransformatie, een bezoek aan dit meesterwerk is een absolute must voor wie de kerst in stijl wil vieren.

Waar staan de mooiste kerstbomen

Sprookjesachtige charme in Ljubljana

Sowieso een fantastische stad, en prima aan te rijden of te vliegen met kerst: Ljubljana. De gezellige straatjes komen ook in het winterseizoen tot leven in een magische sfeer tijdens kerst. Geen stad ter wereld die zich zo mooi kleedt in de feestverlichting als de Sloveense hoofdstad. Wandel langs de kraampjes op de kerstmarkt, volg de route langs de 850 fonkelende sculpturen of neem deel aan een van de winterse evenementen. Het kloppende hart van deze feestvreugde is de kerstboom op het Prešerenplein. Deze boom staat centraal voor alle festiviteiten die zich in december afspelen in de stad en zorgt voor een idyllisch gezicht. Bezoek deze kerstboom vooral in de avond wanneer alle lichtjes aan staan voor een spectaculaire vertoning.

mooie kerstboom in Ljubljana
© Nina Kurnik

Winter in magisch Finland

De gezelligheid van de kerstboom begint eigenlijk al in Finland waar de hoogwaardige Nordmann-spar en fijnspar groeien. Ook zonder kerstballen en lichtjes vind je hier de mooiste exemplaren, zowel in het noorden als in het zuiden van Finland. Uiteraard gaan deze bomen niet alleen naar het buitenland om een thuis te vinden in een gezellige woonkamer maar wordt ieder jaar een mooi model tentoongesteld voor het huis van niemand minder dan de Kerstman in Santa Claus Village. Een bezoek aan dit kerstdorp in Rovaniemi is een absolute aanrader voor het ultieme kerstgevoel.

Winter in magisch finland
© Visit Rovaniemi

Een sportieve & witte kerst in Stubai

Op zoek naar een sneeuwzekere kerst? Dat vind je in het Tiroolse plaatsje Stubai. Naast plezier op de piste kun je ook een bezoek brengen aan de betoverende Swarovski-kerstboom in Innsbruck. Deze sprankelende kerstboom, stralend van kristallen, verlicht het stadscentrum en creëert een magische kerstsfeer. Combineer de magie van wintersport met de kerstsfeer in de Oostenrijkse Alpen. Ervaar de unieke charme van Stubai en Innsbruck, waar skiën en het ultieme kerstgevoel samenkomen voor een onvergetelijke kerstbeleving.

Waar staan de mooiste kerstbomen ter wereld? in Stubai
© Innsbruck Tourismus & Danijel Jovanovic

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in