Kerst in Innsbruck
Bron: Innsbruck Tourismus

Kerst in Innsbruck is een aanrader. Wanneer de hele stad in feestelijke verlichting straalt, van alle kanten winterse wijsjes te horen zijn en de steegjes vervuld zijn van verleidelijke geuren, dan is de kerstperiode in Innsbruck begonnen. Innsbruck wordt omgetoverd tot een fascinerend winterwonderland waarbij de kerstmarkten in de stad zorgen voor een feestelijke stemming. Wie zin heeft in een winters uitje richting de kerstperiode is Innsbruck een sfeervolle keuze. Zeker weten dat je direct in kerststemming bent.

Lees ook: 11 mooie kerstmarkten in Tsjechië

Kerst in Innsbruck

Op zo’n 11 uur rijden of slechts anderhalf uur vliegen zit je al in deze kleurrijke stad, die in de winter vol lichtjes hangt. De kerstmarkt van Innsbruck betovert al sinds een halve eeuw de stad waarvoor men vanuit heinde en verre naar de stad afreist. De kerstmarkt is voor velen een vaste prik in de agenda en wordt gezien als uitje om het dagelijkse leven even te laten voor wat het is en om te genieten van de sprookjesachtige wereld. Denk aan warme chocolademelk, traditionele glühwein, kraampjes vol lekkernijen en kerstversiering, vrolijke kerstmuziek en alleen maar gezelligheid in een sfeervolle ambiance.

Innsbruck Tourismus weihnachten strasse
Bron: Innsbruck Tourismus

De kerstmarkt in het historische centrum

Deze traditionele kerstmarkt is er eentje van formaat. Met maar liefst 70 kramen vol kunst, handwerk, kerstversiering, culinaire verrassingen en nog veel meer kun je hier optimaal genieten van de kerstsfeer. De prachtige markt, bekend van zijn middeleeuwse huizen en met name het “huis met het gouden dak” is de plek waar je kunt smullen van Kiachl, warme kastanjes, gluhwein en nog veel meer culinaire verrassingen. Het geheel wordt afgemaakt door de traditionele Amraser torenblazers die voor de kerstsfeer zorgen met hun instrumenten. De metershoge kerstboom vol versiering is een blikvanger die je zeker op de foto wil zetten vanaf half november.

Avonturen in de Märchengasse (Sprookjessteeg)

Ga je met kinderen? Ook zij zullen enorm veel plezier hebben op deze kerstmarkt. Er zijn bijvoorbeeld levensgrote figuren die aan de gevels en vensterbanken hangen van huizen in de Märchengasse, de Sprookjessteeg. Zowel jong als oud kijkt zijn ogen uit. Onder andere Rapunzel, Vrouw Holle en Pinokkio zijn er te bewonderen. Daarnaast wordt er tweemaal per dag een optocht gereden met een heuse theaterwagen die sprookjes tot leven brengt. Wie daarna nog steeds geen genoeg heeft van de fantastische verhalen, kan een omweg naar de Riesengasse (Reuzensteeg) nemen, die haar naam net als de Märchengasse alle eer aandoet. Er staan hier namelijk reuzenpoppen.

Kerst in Innsbruck Tourismus weihnachten
Bron: Innsbruck Tourismus

De kerstmarkten van Innsbruck

Zoals in de meeste grote steden heeft Innsbruck ook meerdere kerstmarkten. Naast de grote, traditionele kerstmarkt in het centrum van de stad zijn er nog zes andere kerstmarkten verspreid over de stad. Elke kerstmarkt is net een beetje anders en het is daarom zeker de moeite waard ze allemaal een bezoek te brengen. De kerstmarkten die je in Innsbruck kunt vinden zijn staan in het lijstje hieronder, check altijd de website van Innsbruck Tourismus voor de actuele data en tijden.

  • De kerstmarkt op de Marktplatz richt zich speciaal op gezinnen. Hier vind je sprookjesuren, poppenkastuitvoeringen en een nostalgische carrousel.
  • De kerstmarkt in de Maria Theresien Straße is eerder modern vormgegeven.
  • De kerstmarkt op de Hungerburg heeft ronduit het beste uitzichten over de stad
  • Mis ook niet de Kaiserweihnacht op de Bergisel, die naast handwerkkunst en lokale hapjes ook met prachtige uitzichten op de feestelijk verlichte stad bekoren.
  • Tot slot zijn er nog twee kleine kerstmarktjes in de wijken St. Nikolaus  en Wilten.
Innsbruck Tourismus kerst in innsbruck kerstboom
Bron: Innsbruck Tourismus

LUMAGICA Innsbruck

Ben je met kerst in Innsbruck, dan is er naast de Kerstmarkten in de kerstperiode nog een andere leuke activiteit te bieden. In de Hoftuin, niet ver van de Kerstmarkt in het historische centrum, is het magische lichtjespark LUMAGICA te vinden, een ander winterhoogtepunt van de stad. Het is sinds enkele jaren een terugkerende traditie die de moeite van het bezoeken waard is. Een route van ongeveer een kilometer leidt langs de talrijke lichtsculpturen en abstracte elementen tot en met dieren en mythische wezens. Ieder jaar is er een ander thema dat meestal start half november tot eind januari. Check de website voor exacte data.

Tip: Fijne hotels in het centrum zijn Hotel Sailer, Austria Trend Hotel, Apartements Golden Roof by Penz en Stage 12 hotel by Penz.

Andere kerstmarkten

Is Innsbruck te ver? Op slechts een aantal uur rijden vanuit Nederland vind je nog meer kerstmarkten die de moeite waard zijn. Denk bijvoorbeeld ook eens aan de sfeervolle kerstmarkten in Hannover.

Innsbruck Tourismus LUMAGICA
Bron: Innsbruck Tourismus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in