steegje puerto de moganPuerto de Mogán op Gran Canaria wordt ook wel het Venetië van het eiland genoemd. Ik had daardoor verwacht dat er heel veel kanaaltjes zouden zijn, maar dat viel eigenlijk wel mee. Laten we zeggen dat het enigszins overdreven is. Desondanks is het, heel terecht, een populair plaatsje. Dat komt voornamelijk door de sfeer, de kleuren en hier en daar een bruggetje dat uitkomt op de jachthaven. Rondom deze haven vind je leuke restaurantjes waar je een drankje kunt nuttigen of lekker kunt eten. Daarna wil je vast weer ronddwalen in de mooie steegjes. Wat hier opvalt is de Bougainville, die rijkelijk bloeit en het dorpje een vrolijke uitstraling geeft. Verwar Puerto de Mogán trouwens niet met het dorpje Mogán, dat niet aan de kust ligt. Gelukkig is het maar 15 minuten rijden als je navigatie je helaas toch op de verkeerde plek afzet.

Lees ook: Gran Canaria hotels met uitzicht

Puerto de Mogán, het Venetië van Gran Canaria

Puerto de Mogán noemen ze dus ook wel Petit Venise, klein Venetië. Het zou niet helemaal de naam zijn die ik er aan geeft, maar dat het een schilderachtig dorpje is op Gran Canaria is zeker waar. Een dorpje dat je trouwens het beste vermijdt op vrijdag in de vakantieperiode. Dan is er een markt die door veel dagjesmensen bezocht wordt. Zeker in het hoogseizoen ziet het er dan echt zwart van de mensen. Het stadje dreigt dan echt uit zijn voegen te barsten. Je kunt je auto nergens parkeren, vindt geen vrij plekje op het terras en een foto maken zonder iemand erop is al helemaal ingewikkeld. Daarom adviseer ik op een doordeweekse dag te gaan, liefst buiten de vakanties om. Dan is het er zelfs heerlijk rustig, weet ik uit ervaring.

klein venetie puerto de mogan

Puerto de Mogan's bezienswaardigheden

Puerto de Mogan’s bezienswaardigheden

Er zin enkele interessante bezienswaardigheden in Puerto de Mogán. Het stadje is niet zo heel groot, waardoor je alles kunt lopen. Als eerste noem ik de haven. Dit is het hart van het dorp en biedt een prachtig uitzicht op de kleurrijke gebouwen en boten. Een tip: ga eerst naar Esplanade del Castillete en loop de kade af. Vanaf hier heb je zicht op het gedeelte met de jachthaven, de winkels en de restaurantjes. Je ziet dan hoe kleurrijk het stadje is. Hier kun je trouwens ook lekker vis eten met uitzicht bij Cofradia de Pescadores Mogan. Ga later juist naar de plek waar de restaurantjes zitten en kies een fijn terras uit om een drankje te doen. Natuurlijk wil je ook de beroemde bruggetjes zien, die je op veel foto’s tegenkomt. Je vindt ze links en rechts bij de jachthaven. De markt op vrijdag is ook een bezienswaardigheid, maar het aanbod is vooral veel toeristische snuisterijen en door de drukte niet per se aan te raden.

uitzicht haven puerto de mogan

Wat is er te doen in Puerto de Mogán?

Er is genoeg te doen in Puerto de Mogán. Je kunt er prima een dagje vermaken. De leuke straatjes met bloeiende bougainvilles zijn erg fotogeniek. Neem dus zeker een goede camera mee, want dit wil je vastleggen. Winkelen kan er ook goed, want er zijn genoeg leuke toeristische winkeltjes. Wat er heel goed kan is het maken van boottochtjes: hetzij om dolfijnen te spotten, maar je kunt ook een onderzeetocht maken vanuit de haven. Dit is wel heel bijzonder! Alle to do tips voor Gran Canaria staan in onderstaande lijst:

 • Door de straatjes dwalen
 • Winkelen
 • Dagje strand en een duik in de zee nemen bij Playa de Mogan
 • Een boottocht om dolfijnen te spotten
 • Een submarine adventure met de gele onderzeeboot
 • Wandelen, bijvoorbeeld naar Barranco de Mogan
 • Het waterpark Lago Taurito bezoeken
 • De zon in de zee zien zakken
 • Wandel naar het uitzichtpunt
 • Bezoek de 1600 jaar oude archeologische site Canada Los Gatos
 • Bezoek de kapel Ermita de San Fernando
 • Snorkelen

Wat is er te doen in Puerto de Mogán

Playa puerto de mogan

Uitzichtpunt Puerto de Mogán

Er is een observatieplatform, die ook wel Mirador de Puerto de Mogán of Lookout Puerto de Mogán wordt genoemd. Het is een stevige klim om er te komen. Vele trappen moet je ervoor trotseren, maar de beloning is de moeite waard. Het uitzicht over Petit Venise is waanzinnig mooi. Hoe je er komt? Bij de Pharmacia met het groene kruis tegenover de blauwe bruggen vind je het eerste bordje “viewpoint”. Deze volg je naar de top en dan kom je er vanzelf. Je kunt het platform van beneden af ook al zien liggen trouwens. Het is een grijzig gebouw wat een beetje rond is gebouwd. De beste tijd om dit uitzicht te bezoeken is rondom de zonsondergang.

Winkelen Puerto de mogan

Bij welke restaurants kun je lekker eten?

In Puerto De Mogán zitten enkele fantastische restaurants en een groot aantal goede restaurants. Ook een heleboel middelmatige. Ik geef hier een aantal restauranttips voor Puerto De Mogán die je uiteraard het beste zelf uittest. Ik check meestal op Tripadvisor of iets aan aanrader is of niet. De recensies daar zijn meestal vrij accuraat (check wel even de datum) en goudeerlijk.

 • Los Guaryres is een restaurant met een Michelinster. De beste, maar niet voor even een snelle hap natuurlijk
 • Jamonal de Mogan is een ham en wijnhuis. Een klein familiebedrijf in het hart van de stad
 • Casito Mediterraneo is voor de visliefhebbers. Het zit aan de haven
 • N44 Restaurant serveert heerlijk vlees
 • La Fenice is eenvoudig Italiaans, maar zeker lekker!

Restaurant pepers mogan

Hotels in Puerto de Mogán

Aangezien Puerto de Mogán een dorpje is dat iedereen gezien wil hebben kun je er volop accommodaties vinden, de ene plek wat leuker dan de andere. Zelf houd ik het meest van kleine, authentieke plekjes, maar er zijn ook genoeg mooie hotels te vinden. Voordeel van een accommodatie in Puerto De Mogán zelf, is dat je vaak een parkeerplek bij je accommodatie hebt en dus niet hoeft te zoeken naar een parkeerplek als je het dorpje bezoekt met een dagtrip. Wij vonden gelukkig wel een plekje net buiten het stadje, maar wij waren buiten het seizoen. Dat scheelde. Hieronder komen enkele tips voor leuke accomodaties in Puerto De Mogán.

bezienswaardigheden Puerto de mogan

Gran Canaria bezoeken?

 • Vliegen doe je op Las Palmas. Tickets kun je boeken via Transavia.
 •  Vanaf het vliegveld is Puerto De Mogán nog een half uurtje rijden. Een huurauto is dan wel handig. Ik boek meestal bij Sunny Cars.
 • Reisgids nodig? Dit is een hele fijne.

bougainvilles puerto de mogan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in