Cap Blanc-Nez, de mooiste krijtrotsen van de OpaalkustCap Blanc-Nez heeft de mooiste krijtrotsen van de hele Opaalkust. De krijtrotsen beginnen bij Boulogne en lopen door tot Calais, maar bij Cap Blanc-Nez kun je genieten van het mooiste uitzichtpunt hierop. In deze blog vertel ik waar je het beste kunt parkeren, waar je op moet letten, wat het mooiste uitzicht geeft en of je nou beter op de kaap kunt staan, of juist beneden.

Lees ook: Montreuil-sur-Mer, mooi stadje in Hauts-de-France

Cap Blanc-Nez, de mooiste krijtrotsen van de Opaalkust

Cap Blanc-Nez is een kaap van zo’n 134 meter hoog. Je herkent de kaap aan de Obelisk die je al van ver ziet. Daar is het hoogste punt. Je kunt er parkeren (soms wel heel druk), anders rijd je het beste door naar het dorpje Escalles en dan loop je zelf de berg op (wel een aardige wandeling). Als je de auto boven kunt parkeren, moet je nog een stukje lopen tot aan de Obelisk. Vanaf daar heb je een mooi uitzicht over de omgeving en de zee. Wil je juist genieten van de krijtrotsen, dan kun je beter beneden gaan staan om de kaap vanaf daar te bekijken.

Cap Blanc-Nez opgang

Cap Blanc-Nez bij vloed

Waar je op moet letten als je Cap Blanc-Nez op het strand wil bekijken, is dat je met vloed het strand niet op kunt. Ook als het eb is, maar binnenkort vloed wordt, kun je niet gaan wandelen. De getijden kun je hier checken, doe dat ook echt, want je kunt anders voor gevaarlijke situaties komen te staan. Het water is namelijk echt woest en komt ontzettend hoog. Het is al regelmatig voorgekomen dat mensen ingesloten raken door het water en uren op hulp moeten wachten. In de winter geen pretje! Zorg dus dat je ruim op tijd weer bij de strandopgang terug bent. Bij eb is het strand heel breed en kun je er prachtig wandelen met uitzicht op de krijtrotsen. Ik was er zelf toen het vloed was en kon niet echt het strand op, omdat de zee erg hoog was. Sommige mensen met honden probeerden het een stukje, maar ver komen lukte niet.

Cap Blanc-Nez krijtrotsen

Waar parkeren om Cap Blanc-Nez te bezoeken?

Het beste kun je parkeren in het dorpje Escalles. Hier is een parkeerplaats met de naam Parking de la Plage du Cap Blanc Nez. Vanaf daar loop je in zo’n 700 meter naar het strand, waar je een perfect uitzicht hebt op de krijtrotsen van de Opaalkust. Je ziet van hieraf ook de Obelisk staan op de top van de kaap. Als je de opgang opkomt zijn er links en rechts trappen om het strand op te gaan. Recht voor je staat een oude bunker, waar je op kunt klimmen om mooie foto’s te maken van het uitzicht op het strand en de rotsen. Via het strand kun je mooie wandelingen langs de kaap maken. Dit doe je het beste een uur of 2 na de vloed en ruim voor het weer vloed wordt dus. Dan kun je wel een aardig stuk wandelen bij Cap Blanc-Nez.

Cap Blanc-Nez obelisk

Overnachten in de buurt van Cap Blanc-Nez

Toen wij zelf Cap Blanc-Nez bezochten zaten we in Montreuil-Sur-Mer, op ruim een uur rijden van de kaap. Dit is ook een heel leuk stadje en zeker de moeite waard. We logeerden bij Maison de Charme en plein Centre Ville wat zeker een aanrader is. Wil je liever in Escalles zelf zitten, zodat je ruim de tijd kunt nemen om rond te wandelen bij de kaap? Kies dan voor Les Mouettes of Le Chat Perché. Ook Stunning Holiday Home in Escalles near Sea is een goede tip.

wandelen langs de krijtrotsen bij vloed

Bijzondere schelpen en fossielen

Wist je dat je bij Cap Blanc-Nez op het strand bijzondere schelpen en fossielen kunt vinden? Extra leuk om te doen met kinderen! Er zijn rivalen, ammonieten, ponsdieren, zee-egels, brachiopoden en oogveel meer verschillende fossielen te vinden, dankzij de krijtrotsen. Krijtfossielen noemen ze deze. Dit kan dus wel alleen als het eb is, bij vloed is er bijna geen strand. Neem een tas mee en ga op schelpen en fossielen jacht!

schelpen en fossielen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in