Vulkaanvallei Glen CoeVulkaanvallei Glen Coe is een prachtige plek in Schotland met fantastische uitzichten over de bergen en de omgeving. Het dorp Glencoe ligt in de gelijknamige vallei. Ten Noorden van het dorp vind je de rivier de Coe, die vervolgens weer uitmondt in het zoutwatermeer Loch Leven, wat zijn oppervlakte weer deelt met Loch Linnhe. Snap je het nog? Ik ook maar net, gelukkig merk je er allemaal niks van als je in deze schitterende omgeving staat. Ik waande me net in IJsland, het had een beetje dezelfde sfeer met die heuvels en watertjes die overal stromen.

Lees ook: Snaefellsnes, 25 plekken die je gezien moet hebben

Vulkaanvallei Glen Coe: een stukje geschiedenis

In Vulkaanvallei Glen Coe is in 1642 een enorm bloedbad geweest. Dat had te maken met de strijd tegen de clan van MacDonalds. Je kunt hier meer over te weten komen in het Visitor Centre van Glen Coe, waar de Valley of Tears wordt beschreven. Dit Visitor Centre is één van de bezienswaardigheden van Glen Coe. De vallei is trouwens in de ijstijd uitgesleten door een gletsjer, in een U-vorm. Er zijn ook vulkaanuitbarstingen geweest. Hierdoor is de grond vruchtbaar en zijn de bergen prachtig begroeid met mos.

view glen coe

rivier glencoe

Het dorpje Glencoe

Het dorpje Glencoe is heel pittoresk gelegen tussen de oevers van Loch Leven en de voet van de beroemde glen. Het is de ideale uitvalsbasis om de regio van Lochaber te verkennen, bekend als de outdoor-hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. Een leuk restaurantje daar is The Wildcat Cafe.

weg in schotland

Wandelen in Glen Coe

Je kunt geweldig wandelen in Glen Coe en de omgeving. Diverse trails zijn uitgezet. Sommige zijn heel eenvoudig, zoals de Glencoe Lochan Trail, maar er zijn ook wandelingen waar je zeker een halve dag voor moet uittrekken, zoals die naar de Pap of Glencoe. Er zijn nog veel meer wandelingen in deze omgeving, een heleboel kun je vinden op deze website, de moeilijkheidsgraad staat erbij en een beschrijving om te kijken of het een leuke wandeling is.

wandelen in glencoe

Bezienswaardigheden in Glen Coe

Vlak bij de oude weg die naar het Glencoe gaat, vind je het meertje Loch Achtriochtan. Hierbij horen ook de verlaten huizen van het dorpje. Het is een urbex locatie. Een bijzondere plek is Loch Etive. Vanaf hier heb je uitzicht op de Aonach Eagach, een moeilijk te beklimmen heuvel in Glen Coe. Glen Etive is een riviertje, waar je hele mooie foto’s kunt maken. James Bond is hier ook opgenomen. The Three Sisters is een bekende rotsformatie. Hier kun je gewoon met de auto komen. Sla the Meeting of the Three waters niet over, de watervalletjes zijn zeker in de zomer heerlijk verkoelend. Tot slot tip ik de Ballachulish Slate Quarry, een steengroeve met een meertje. Je kan er niet in zwemmen, maar het is wel een mooie plek.

Vulkaanvallei Glen Coe Schotland

three sisters glen coe

Praktische informatie over Schotland

waterval glen coe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in