Onvergetelijke roadtripsSabine de Milliano is een landschapsfotograaf die 150.000 km door Europa reisde voor het boek “On the road in Europe“. In dit boek vind je onvergetelijke roadtrips door Europa. Gebieden die ze doorkruist zijn Scancinavië, Engeland, de Benelux, Spanje, de Balkan en door de Karpaten. Het boek staat vol waanzinnig mooie foto’s, waardoor je direct wegdroomt naar de komende vakantie. Ik in ieder geval wel! In deze blog vertel ik meer over de rondtrips en het boek, wat je misschien wel moet aanschaffen ter inspiratie voor je volgende autovakantie.

Lees ook: Zwemmen in de natuur in Nederland

Onvergetelijke roadtrips

Onvergetelijke roodtrips zijn wat mij betreft de ultieme zomervakantie. De kortere vakanties houd ik voor vliegreizen, maar ik vind het heerlijk om mijn geluk te zoeken door met de auto rond te touren door onbekende landen. Liefst ook landen die nog niet zo bekend zijn bij het grote publiek, zodat de authenticiteit van een gebied niet verloren gaat. Ik heb met mijn gezin al heel wat roadtrips gemaakt door Europa. Meestal kiezen we één land en gaan we dat helemaal door. Zo hebben we Polen al helemaal doorkruist, Slovenië, Hongarije, Tsjechië, Bosnië & Herzegovina, Kroatië en Albanië. Op mijn wensenlijstje staat in ieder geval nog Romenië, Turkije en het bovenste deel van Scandinavië. Het Zuiden van Noorwegen en Zweden hebben we ook al uitgebreid gehad.

boek review on the road in europe

Gevoel van vrijheid

Het maken van roadtrips geeft een ultiem gevoel van vrijheid. Wij boeken niets van te voren. We rijden op de bonnefooi naar een land en bekijken onderweg waar we slapen. Daarvoor gebruik ik meestal de app van Booking.com. Ik kijk waar we die dag ongeveer uit zullen komen, zoek in de omgeving naar een accommodatie met eigen sanitair (want dat vind ik heel belangrijk!) en kijk wat het leukste plekje is. Het is nog nooit voorgekomen dat we geen slaapplek konden vinden. Echt nog nooit! Wel zijn we een keer op een andere (minder leuke) plek neergezet, omdat er een overboeking was bij aankomst. Maar altijd vinden we een slaapplek, omdat we landen uitkiezen die nog niet zo ontdekt zijn door toeristen.

Over het boek On the road in Europe

Het boek On the road in Europa staat dus vol met onvergetelijke rondtrips in Europa. Ik heb het boek thuis, omdat ik inspiratie wilde opdoen voor onze komende zomervakantie. Ieder hoofdstuk is hetzelfde opgebouwd. Je vind er de complete route met alle bestemmingen waar je kunt stoppen, er staan alternatieven voor kortere routes, met bolletjes staat aangegeven hoeveel natuur, cultuur en culinair er in de route zit en het aantal kilometers staat aangegeven. Het boek is in het Engels geschreven, dus je moet de Engelse taal enigszins machtig zijn om het te kunnen lezen. Na de beginpagina van de route volgen er een aantal pagina’s waar de diverse bestemmingen uitgediept worden met suggesties. Hier zie je ook mooie foto’s ter inspiratie.

Onvergetelijke roadtrips on the road in europe

Review On the Road in Europe

Wat vind ik van het boek On the Road in Europe? Allereerst vind ik het jammer dat het alleen in het Engels is. Het is goed leesbaar hoor, als je de Engelse taal een beetje spreekt, maar ik kan me voorstellen dat het wat minder toegankelijk is hierdoor. De foto’s zijn geweldig en nodigen echt uit om je wat meer in een land te verdiepen. Je krijgt direct zo’n: daar wil ik heen!-gevoel. De bestemmingen blijven vrij oppervlakkig in dit boek. Het is dus zeker niet bedoeld als reisgids, want als je een rondtrip hebt uitgezocht, staan er slechts een paar suggesties om te doen in de buurt. Terwijl ik van veel bestemmingen weet dat er nog veel meer moois te zien en te doen is. Gelukkig bestaan voor de meer gedetailleerde informatie dan weer reisblogs 🙂 Je gebruikt dit boek dus vooral om inspiratie op te doen en plant van daaruit je vakantie verder met behulp van reisgidsen en travelblogs in die omgeving. Het boek is ook een heel leuk cadeau trouwens.

Coördinaten en persoonlijke notities

Bij de foto’s staan trouwens de coördinaten vermeld, wat ik heel handig vind. Zo kun je de precies locatie van een foto opzoeken als je er naartoe wil. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met wat persoonlijke notities van de fotografe, zoals dat het handig is om een extra motor olie mee te nemen of een zaklamp en powerbank. Een beetje een inkoppertje wat mij betreft.

Welke route spreekt mij het meeste aan?

Na het lezen van dit boek ben ik het meest enthousiast geworden over de route door Romenië en Engeland/Ierland. Veel natuur, mooie plekken en ik ben er ook nog niet geweest. Daarnaast vind ik Scandinavië altijd bijzonder. Zweden, Noorwegen en Finland zijn echt mijn favoriet. Hier kun je trouwens lezen wat de beste route naar Zweden is.

binnenkant on the road in europe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in