De Majorelletuin in Marrakech, tips & ticketsToen ik voor de tweede keer naar Marrakech ging, wist ik heel zeker dat ik in ieder geval de Majorelletuin (ook wel bekend als Jardin de Majorelle) wilde bezoeken. De heldere kobaltblauwe en gele kleuren op de foto’s spreken enorm aan. Daarnaast kun je er ook bijzondere bloemen en planten bewonderen, wel 300 soorten! En wie geluk heeft treft misschien nog een bijzondere vogel. Het is echt een prachtige plek om rond te kijken. In deze blog alles over de de Majorelletuin in Marrakech, tips & tickets.

Lees ook: Kleurrijk Marrakech

De Majorelletuin in Marrakech, tips & tickets

De Franse schilder Jacques Majorelle liet zicht inspireren door het licht en de kleuren in de bergen rondom Marrakech bij het aanleggen van de Majorelletuin in Marrakech. Ook Yves Saint Laurent heeft een handje meegeholpen. De tuin staat vol exotische planten, palmbomen, cacturssen en waterpartijen, maar het meest opvallen zijn de felblauwe en gele kleuren. Je kunt het pigment ervan kopen in de souk in Marrakech. Niet ver bij het Demaa El Fna plein zijn diverse winkeltjes te vinden waar je dit prachtige pigment in poedervorm kunt aanschaffen. Beetje aanlengen met water en azijn en je kunt er muren of kleding mee verven. Verder vind je in de tuin een museum over de Berberse cultuur en een museum van Yves Saint Laurent. Tot slot is er ook Café Marjorelle, met een heerlijke tuin en prima eten. Wij hebben er lekker in het zonnetje geluncht voor we weer vertrokken. In totaal zijn we zo’n 2 a 3 uur in de tuin geweest.

pigment marrakech

Paviljoen majorelletuin

Waar vind je de Majorelletuin?

De Majorelletuin ligt niet in het centrum, maar er net iets buiten, om precies te zijn aan de Rue Yves Saint Laurent. Vanaf het Djemaa El Fna plein is het ongeveer 45 minuten lopen, als je in een stevige wandelpas doorstapt. Wanneer je, net zoals wij, regelmatig stopt om bij de winkels in de medina te kijken of heel veel foto’s maakt van het straatleven, doe je er zeker anderhalf uur over. Je kunt er ook met een taxi naartoe, op de fiets of zelfs met een bus (Je kan de bussen L1, L12, L13, L15, L38, L44 en L441 nemen naar de halte Ben Tbib, of de lijnen L4, L9, L11, L18, L36 en L37 naar de halte Boukar Bab Doukala of de halte Alfa 2000). Wij vonden het prima om te lopen, omdat je dan lekker veel ziet van de omgeving. De medina en alles wat daar gebeurd vind ik een bezienswaardigheid op zich!

Majorelletuin in Marrakech

Tickets kopen voor de Majorelletuin

Let op, bij de Majorelletuin is geen kassa! Je kunt dus ter plekke geen kaartjes kopen. Reserveer vooraf online, je moet dan een bepaald tijdslot regelen. Wij wisten niet goed hoe lang we over onze wandeltocht van het hotel zouden doen, dus hebben wij pas online gereserveerd toen we er waren. Het was een doordeweekse dag en we hoefden maar een half uur te wachten op het tijdslot dat nog ruimte had. Betalen kan alleen met creditcard, zorg dus dat je die bij je hebt. Als je denkt dat je via je bankaccount kunt betalen heb je pech. Dat kan dus niet. De website is wel in het Engels en ik vond het kopen van een ticket makkelijk gaan. Je kunt kiezen voor een ticket alleen voor de tuin of een combinatieticket met het Yves Saint Laurent museum en/of het Pierre Bergé museum. Wij hebben alleen voor de tuin gekozen, maar wel een stukje van het museum gezien. De website vind je hier.

jardin majorelle

Gecombineerde tour met Get Your Guide

Het is best wel een flink stuk lopen vanaf het Djemaa El Fna plein naar de Majorelletuin, zo’n uur lopen. Je loopt grotendeels door de medina, waar je je ogen uitkijkt, maar ook steeds wordt lastig gevallen door de mensen die iets aan je willen verkopen of de vele scooters die er rondrijden. Als je daar nou geen zin in hebt en je wil de Majorelletuin combineren met een andere bezienswaardigheid, zoals de Menara Gardens, een kamelenrit in de Palmeraie of iets anders, dan kun je het beste een tour boeken via Get Your Guide. Ik heb dat voor de Majorelletuin niet gedaan, maar ik heb in Marokko wel andere tours geboekt (een luchtballonvaart en een tour naar Aït Ben Haddou). Ook in andere landen boek ik vaak met Get Your Guide en dat is altijd goed.

De Majorelletuin

Openingstijden van de Majorelletuin

Je kunt de Majorelletuin dagelijks bezoeken. In het hoogseizoen, wat loopt van 1 mei tot 30 september, is de tuin geopend van 8 uur ’s morgens tot 18.00 uur ’s avonds. Tussen 1 oktober en 30 april is de tuin een half uurtje eerder dicht, om 17.30 dus. Tijdens de ramadan is de tuin nog iets korter open, namelijk van 9 uur to 17.00 uur.

Majorelletuin bloempotten

Hoe druk is de Majorelletuin?

De Majorelletuin is een zeer populaire bezienswaardigheid in Marrakech, vooral ook onder influencers. Het is er dan ook altijd druk. Wanneer je om 8 uur ’s morgens bij de ingang staat, kun je nog wel eens geluk hebben, maar in het hoogseizoen is het zelfs dan al druk. Ik vond vooral de influencers erg irritant. Ze houden gerust een half uur een bepaald hoekje bezet en staan er uitgebreid honderden foto’s van elkaar te maken. Soms verkleden ze zichzelf zelfs tussendoor! Ik ben er soms gewoon lekker naast gaan staan of zitten, zodat ze geen foto’s meer konden maken zonder mij erop. Vaak dropen ze dan wel af. Gratis tip 🙂 Wij waren er in januari op een doordeweekse dag, toen viel het nog redelijk mee met de drukte, maar alsnog wat het erg moeilijk om overzichtsfoto’s te maken van de tuin zonder mensen erop. Details lukte soms nog wel.

Bougainville majorelletuin

Café Majorelle

Als je bijna aan het einde van de tuin bent, kom je langs de Yves Saint Laurent Galerie en Café Majorelle. Wij hadden inmiddels wel trek gekregen en besloten even te gaan zitten voor een lunch en een drankje. Hoewel het druk was, hadden we geluk dat we een mooi tafeltje vonden in de tuin. De bediening was vlot, de drankjes waren heerlijk en het eten was erg smakelijk. Indien je twijfelt of je bij Café Majorelle wel kunt gaan zitten, dan kan ik volmondig zeggen: ja! Het eten was echt van goede kwaliteit. Al zitten er ook net buiten de tuin een aantal leuke restaurantjes. Het is trouwens ook zeker leuk om even in de galerie naar binnen te lopen, Yves Saint Laurent heeft toffe schilderijen gemaakt die je er kunt kopen als zeefdruk of als kaart.

eten in cafe majorelle

Yves Saint Laurent Galerie

Ook naar Marokko?

  • Vliegen kan op Marrakech en is buiten het seizoen om heel betaalbaar. In de vakanties moet je rekenen op duurdere tickets, maar als je vroeg boekt kun je nog wel eens geluk hebben.
  • Tours vanuit Marrakech kun je boeken via Get Your Guide.
  • Wil je zelf rijden, dan heb je een huurauto nodig. Die kun je lokaal huren, maar ik doe dat liever via Sunny Cars. Parkeren kan in de buurt van de Majorelletuinen, maar dat is wel betaald parkeren.
  • Als je tijd hebt kun je ook de Agdal- en Menara-tuinen bezoeken die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan.
  • Overnachten in Marokko doe je het beste in een leuke Riad. Dit zijn over het algemeen heel leuk ingericht, je krijgt er lokale producten en de eigenaars doen er alles aan om het je naar de zin te maken. Houd je meer van de grote hotels, dan kan dat natuurlijk ook. Tips zijn: Miel Et Citroen Riad of Les Terrasses Du Zwen Zwen Riad, beiden in het centrum van Marrakesh.
  • Restauranttips in Marrakesh: restaurant Naranj en Dar el Touareg.
  • Reisgids Marokko

Fontein Majorelletuin

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in