uitzicht vanaf de euromastDe Euromast is sowieso al gaaf om te bezoeken vanwege het waanzinnige uitzichten over Rotterdam, maar nu is er een sensationeel element aan de Euroscoop toegevoegd die je zeker weten wil ervaren: een glazen vloer! De laatste keer dat ik op zo’n grote hoogte recht naar beneden kon kijken was toen ik op de CN tower in Toronto stond. Bloedstollend spannend, zeker als je hoogtevrees hebt, maar desondanks de moeite waard.

Lees ook: 100 mooie plekken in Nederland om te bezoeken

Glazen vloer in de Euroscoop van de euromast

Tijdens een rit met de Euroscoop zie je de stad en omgeving van alle kanten, terwijl de glazen vloer onder je transparant wordt. Het is daardoor net of je over Rotterdam zweeft! Een spannende ervaring, die wordt ondersteund met een lichtshow, geluidseffecten en muziek totdat je de top op 185 meter hoogte hebt bereikt. Tijdens de rit, die ongeveer 7 minuten duurt, krijg je Rotterdam in 360 graden perspectief te zien. Een voice-over vertelt je ondertussen meer over de kleurrijke stad, haar inwoners, de diversiteit en de impact van het enorme havengebied. De gloednieuwe en intelligente glazen vloer, die van mat naar transparant gaat, maakt een rit met de Euroscoop nog leuker dan het al was. Zie hieronder een filmpje ter impressie.

Complete beleving voor iedereen

De Euromast en Euroscoop zijn een beleving voor jong en oud. De attractie trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers van over de hele wereld. Vorig jaar werd fase 1 van de vernieuwde Euroscoop geopend waarbij er een kleurrijke lichtshow inclusief muziek van DJ Oliver Heldens is toegevoegd aan de beleving. Nu is daar dus de glazen vloer bijgekomen. Deze geeft de beleving een extra ‘wow factor’. Van het platform met panoramisch uitzicht, de Magnicity App die bezoekers meeneemt in het verhaal van de stad tot de Euroscoop en de pop-up Rooftop bar (open van 8 juli t/m 3 september): het maakt een bezoek aan de Euromast een complete ervaring voor jong en oud. Overigens is ook gedacht aan bezoekers die de glazen vloer iets te spannend vinden: zij kunnen met één druk op een knop de vloer onder hun voeten weer mat maken.

Meer weten over de Euromast?

De Euromast is sinds 1960 een internationaal bekend icoon in Rotterdam. Met een hoogte van 185 meter is het één van de hoogste gebouwen van de stad en biedt het een uniek 360 graden perspectief. Hier geniet je van het uitzicht, kun je lekker eten in de Brasserie en kun je zelfs luxe overnachten. Met een recentelijk geopende koffiebar en conceptstore én de vernieuwde Euroscoop kun je bij de Euromast terecht voor een compleet dagje uit. Echte durfals kunnen tussen mei en september 100 meter naar beneden abseilen vanaf de balustrade op het uitkijkplatform.

Overnachten bij de Euromast

Wil je niet op grote hoogte overnachten, maar zoek je een leuke accommodatie dichtbij de Euromast? Ik heb hier 4 tips voor leuke plekjes.

Restauranttips Rotterdam

Veel plezier in Rotterdam!

Glazen vloer in de Euroscoop van de euromast vanuit het park gezien

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in