De mooiste levada wandelingenMadeira staat bekend om zijn prachtige levada-wandelingen. Levada’s zijn irrigatiekanaaltjes die zijn aangelegd in de 16e eeuw op het eiland. Het is een watertransportsysteem dat vroeger volop gebruikt werd. Er liggen maarliefst 2500 km aan Levada’s op Madeira! Tegenwoordig zijn ze niet meer in gebruik en zijn er wandelingen langs uitgezet. Wie op Madeira is, moet toch minimaal één Levada wandeling gemaakt hebben. Er zijn veel verschillende, van moeilijk tot makkelijk. Hier een lijst met de mooiste Levada wandelingen op Madeira.

Lees ook: Onthaasten doe je in het Bergblick hotel & spa

De mooiste Levada wandelingen op Madeira

Wat zijn de mooiste Levada wandelingen op Madeira? Dat is natuurlijk persoonlijk en zal ook afhangen waar jij het meest blij van wordt. Wil je een Levada wandeling met kinderen maken, dan maak je andere keuzes dan wanneer je een goed geoefende wandelaar bent die van avontuur en risico’s houdt. Ga je voor de mooiste uitzichten of wil je liever door spannende grotten lopen? Wil je kleurrijke bloemenpracht tegenkomen of juist door het bos? Is een toffe waterval een must of maakt het je niet uit of je water tegenkomt? Hieronder vind je een rij met mooie Levada wandelingen die je kunt lopen. Oordeel zelf welke je het mooiste vindt!

bochtige levada

  • Levada do Caldeirão Verde: Deze wandeling voert je door weelderige bossen en langs adembenemende watervallen. Je zult versteld staan van het groene landschap en het heldere water dat door de levada stroomt.
  • Levada das 25 Fontes: Deze route neemt je mee naar een betoverende plek met 25 natuurlijke bronnen. Je wandelt door tunnels en overhangende rotsen terwijl je geniet van het uitzicht op het weelderige bos en de kristalheldere waterbronnen.
  • Levada do Risco: Deze wandeling biedt een spectaculair uitzicht op de noordkust van Madeira. Je wandelt langs steile kliffen en geniet van adembenemende uitzichten op de oceaan en de klaterende watervallen.
  • Levada do Alecrim: Deze levada-wandeling is perfect voor natuurliefhebbers. Het pad slingert door ongerepte bossen en biedt een prachtig uitzicht op de bergen. Onderweg kom je waarschijnlijk verschillende soorten planten en vogels tegen.
  • Levada do Rei: Deze populaire wandeling is perfect voor beginners. Het pad loopt langs de oostelijke hellingen van Madeira en biedt een prachtig uitzicht op de bergen en de kust. Je wandelt door weelderige vegetatie en geniet van de rustige omgeving.
  • Levada Nova Ponto do Sol: Dit is een wandeling die je halverwege kunt starten bij een hele mooie accommodatie: B & B Casa dos Reis. Je kan twee kanten op lopen, de ene kant voert langs een mini waterval en mooie uitzichten op het dorpje Tabua, de andere kant voert je door een spannende grot. Je moet wel dezelfde weg terug. Sommige stukken van de wandeling zijn met kinderen spannend, omdat je een behoorlijke afgrond naast je hebt, die niet overal een hek heeft.

B & B Casa dos Reis

Levada Nova Ponta do Sol

Waar moet je aan denken voor je gaat wandelen?

Levada-wandelingen kunnen behoorlijk uitdagend zijn. Soms heb je een afgrond naast je of is het terrein modderig. Als je met kinderen gaat lopen, zoek dan een wandeling uit die veilig is. Zorg er ook voor dat je goede wandelschoenen aan hebt en een rugzak met een goed gevulde waterfles, eten en een goede compact)camera. Doordat het op Madeira ook kan regenen, is een fijne (opvouwbare) regenjas ook handig. Check altijd de weersomstandigheden voor je gaat. Als er heel slecht weer voorspeld is, stel je wandeling dan een dagje uit.

De mooiste levada wandelingen op Madeira

Madeira boeken?

levada wandeling view

mooie levada wandelingen madeira

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in