Ontspannen in de Algarve door thermische baden MonchiqueWist jij dat de Algarve thermische bronnen heeft die gebruikt worden voor kuuroorden? Ik ook niet! Maar wie echt wil ontspannen, hoeft dus niet per se naar IJsland, Tsjechië, Tunesië of Albanië, ook de Algarve heeft helend water in het assortiment. Tel daar de rust, zon en mooie natuur bij op en je komt als herboren terug. De thermische waterbronnen worden gebruikt voor schoonheids- en gezondheidsbehandelingen. Dit kun je onder andere ervaren in kuuroord Monchique. De place to be voor een heerlijke spavakantie. En tickets zijn zo geboekt!

Lees ook: De mooiste Levada wandelingen op Madeira

Ontspannen in de Algarve door thermische baden

In de groene bergen van de Algarve wisten de Romeinen Monchique al te vinden. Hier gingen ze heen om te baden, te genieten en hun lichamen te laten herstellen met behulp van het thermale water, dat hier ‘zomaar’ uit de grond komt. En eigenlijk is er de afgelopen duizend jaar niets veranderd. Onder de beboste hellingen in het westen van de Algarve bevindt zich bronwater met unieke mineralen, waardoor het – volgens velen – een helende werking heeft. Het wordt gebruikt voor de behandeling van onder andere luchtweg-, spier- en botaandoeningen, maar ook bij tal van schoonheidsbehandelingen.

Caldas de Monchique Spa Resort

Ten zuiden van het prachtige bergdorp Monchique, ligt het enige thermale kuuroord van de Algarve: Caldas de Monchique. Hier zijn de bronnen waar het allemaal om gaat en dit is de plek waar je de helende werking zelf kunt ervaren. Ga naar het enorme Villa Termal Spa Resort voor vrijwel alle denkbare behandelingen, uiteraard allemaal met een water- of stoomelement. Er zijn in de spa’s verschillende binnen- en buitenbaden, sauna’s, je kunt massages en modderpakkingen krijgen, en gespecialiseerde behandelingen met het reinste bronwater. Of neem simpelweg een duik in één van de heerlijke natuurlijke bronnen. Je kunt als bezoeker een spadag boeken, maar om een complete kuurvakantie te beleven kun je ook je verblijf in het prachtige Pure Monchique Hotel boeken. Met uitzicht! Dus als je het over mooie plekjes hebt, ziet je hier goed.

Gratis bronwater tappen

Of je nu komt voor het heilzame water of niet, de omgeving van Monchique alleen al doet iedereen goed. Je bent hier in een oase van rust en de koelte van de heuvels is een aangename afwisseling op de warmte van de stranden. Het is een fantastische plek om te wandelen door de heuvels, langs eeuwenoude (kurk)bomen, kristalheldere rivieren, beekjes, moestuinen en fruitgaarden. De witte huisjes die je af en toe tegenkomt, vormen een mooi contrast in het groen. Krijg je onderweg dorst? Houd gewoon je fles in het kabbelende water en drink je gezond- en schoonheid tegemoet. Een heel bijzondere plek is de Fonte dos Amores. Wie drinkt van deze liefdesfontein zal het óók nog eens voor de wind gaan op liefdesgebied. Sla voor je wandeling wat lekkers in het dorp in en geniet van een picknick aan één van de stenen tafels, midden in de natuur.

Ontspannen in de Algarve door thermische baden Monchique bronwater tappen

Thalassotherapie

Wie de bergen verlaat en de zee opzoekt, komt terecht in een heel andere wellnesswereld: die van de thalassotherapie. Niet zo vreemd met zoveel zee in de buurt, dat de Algarve een voorloper is op dit gebied. Het zoute zeewater, maar ook algen, sponzen, koraal en anemonen worden gebruikt in verschillende schoonheids- en gezondheidsbehandelingen, maar ook bij de behandeling van huidaandoeningen. De zee werkt ontspannend en veel mensen zijn overtuigd van de therapeutische en helende werking ervan. In diverse hotels met gespecialiseerde spa’s kun je thalassotherapie volgen in heel veel varianten. Aanraders zijn het Vilalara Thalassa Resort in Porches en het Santa Eulália Resort & Spa in Albufeira.

wellness in de algarve

Ontspannen aan de kuststreek

Verblijf je niet in kuuroord Monchique, maar aan de kuststreek? Ook dan kun je een kuurvakantie in de Algarve beleven. Longevity Alvor Health & Wellness hotel biedt diverse programma’s die voor momenten van pure ontspanning zorgen. Verder naar het oosten vind je Solar Alvura Health, waarbij het weelderige landschap met olijf- en sinaasappelbomen je helpen ontspannen, resetten en inspiratie brengen.

Ontspannen in de Algarve door thermische baden yoga

Algarve boeken?

  • Je vliegt het beste op Faro als je de Algarve wil bezoeken
  • Ter plekke kun je een transfer regelen of een auto huren
  • Nog iets meer doen dan alleen relaxen? Een reisgids komt goed van pas.

Bron: www.visitalgarve.pt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in