één van de mooiste dropjes van SpanjeWaar de meeste mensen vooral namen als Llorret de Mar en Blanes kennen, is Cadaques de verrassing van de Costa Brava. Het wordt door de Spanjaarden zelf gezien als één van de mooiste dorpjes van Spanje. Terwijl iedereen Figueres bezoekt om het museum van Salvador Dali te bezoeken, weten velen niet dat ook in Cadaques een prachtig museum aan deze markante kunstenaar gewijd is. Net buiten het stadje, in Port Lligat, is het huis waar Dalí jaren woonde nu een museum. Dalí bezocht graag het nabijgelegen stadje om inspiratie op te doen. Tijd om Cadaques eens te verkennen!

Lees ook:Besalú, parel van Catalonië

Cadaques, één van de mooiste dorpjes van Spanje

Persoonlijk was ik ook echt verrast door dit prachtige dorpje. De witte huisjes, de schitterende kerk Santa Maria de Cadaques, de stranden met het standbeeld van Dali, de kronkelende straatjes met bloeiende bougainville, leuke details en vele galerietjes geven zoveel sfeer aan deze plek. Goede restaurants met uitzicht op zee en een enorm lange boulevard om in de zomer te genieten van het uitzicht op de bootjes en de koele zeewind. Cadaques is een charmant dorpje om uren rond te struinen. In de zomer kan het erg druk zijn. Ik raad dan ook aan om er een nachtje te slapen, zodat je ’s morgens in alle rust kunt rondlopen om mooie foto’s te maken.

Cadaques
Cadaques met de Santa Maria kerk

Wat is er te zien in Cadaques?

Er is een heleboel te zien en te doen in Cadaques! Je hoeft je hier niet te vervelen. Ga naar het strand, er zijn meerdere mooie stranden en baaitjes met kraakhelder water. Bezoek de Santa Maria de Cadaques kerk en geniet van het uitzicht over de zee dat je er hebt. De traditionele vissersbootjes dobberen rond in de baai. Loop door de straatjes met witte huizen en blauwe luiken. Hier vind je kleine boutiques en idyllische restaurantjes. In Port Lligat, nabij Cadaques, vind je het Casa-Museu Salvador Dalí. Dit museum is gevestigd in de voormalige villa van Dalí.

Waar kun je parkeren?

Er zijn zowel buiten als binnen de stad diverse plekken waar je kunt parkeren. Wij stonden (betaald) geparkeerd bij Aparcament de motor in het centrum, nabij het strand. Ook Saba Public Car Park en Hotel Octavia Parking zijn prima plekken. Via Google Maps zijn deze parkeerterreinen snel te vinden.

Boulevard Cadaques
Boulevard Cadaques

Leuke restaurantjes in Cadaques

Cadaques barst van de leuke restaurantjes! Doe een rondje door het centrum en je ziet vanzelf vele fijne plekken. Zowel aan het strand, met uitzicht op zee, als in de klein straatjes en op de pleinen. Kijk op de menukaarten die haast overal buiten hangen en kies wat je aanspreekt. Een heel goed restaurant is Compartir Cadaques. Andere tips zijn:

Overnachten in Cadaques

Zoals gezegd is het een aanrader om enkele nachten in dit prachtige stadje door te brengen. Zo heb je uitgebreid de tijd om het te verkennen, zonder dat je veel tijd kwijt bent aan het vinden van een parkeerplek en zonder dat je je een weg moet banen tussen alle toeristen. Tips voor leuke plekjes om te overnachten zijn:

Huis en museum Dali Cadaques
Huis en museum Dalí Cadaques

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in