Wijnproeven in LuxemburgWijnproeven in Luxemburg kan heel goed bij Caves St Martin in Remich. Deze wijnkelder ligt op de Route du Vin, die langs allerlei idyllische dorpjes komt. Op deze route kom je verschillende wijnhuizen tegen, waarvan Caves St Martin er één is. Wijnliefhebbers kunnen hier zeker hun hart ophalen, maar ook wanneer je van mooie natuur en uitzichtpunten houdt is het rijden van deze route een ware traktatie.

Lees ook: De Schiessentümpel waterval

Wijnproeven in Luxemburg

Op de Route du Vin zijn dus veel plekken om wijn te proeven te kopen. Er is een hele lijst met wijnbars en wijnkelders beschikbaar, je kunt vooraf precies kijken waar je wil stoppen.  De echte wijnliefhebber zal hier zeker aan zijn trekken komen. In de zomer kun je meestal heerlijk in de tuin vertoeven, terwijl de kelders lekker koel zijn. Plan zeker op één van de plekken een rondleiding in. Je kunt de route ook op de fiets doen en er enkele dagen voor uittrekken. Maar met de auto is ook mogelijk. Je komt langs allerlei mooie plekjes in Luxemburg.

Wijnproeven in Luxemburg Caves st Martin

Een wijnproeverij bij Caves St. Martin

Caves St Martin is een wijnhuis in Remich dat bijzonder mooi ligt in de rotsen. Van bovenaf heb je uitzicht op de Moezel en de wijnvelden in de omgeving. Werkelijk een plaatje! Bij dit wijnhuis kun je een rondleiding boeken in de kelders die wordt afgesloten met een proeverij. Er zit verschil tussen een grote en een kleine proeverij. Ik kan de grote proeverij het meest aanraden. Je krijgt hierbij 4 glazen wijn en een geweldig lekker borrelplankje met kaas en worst van lokale leveranciers. Wij waren er in de herfst en hadden geluk met het weer, waardoor we tussen de herfstkleuren buiten konden proosten, genietend van het uitzicht op de Moezel. Het is wel een tip om vooraf te reserveren, want ze zitten vaak 2 dagen van tevoren volgeboekt. Check altijd even de website voor de openingstijden.

Caves st martin luxemburg remich

wine tasting st martin

wijnkelder st martin remich

Remich bezoeken

Remich, waar Caves St Marin ligt, is een gezellig plaatsje aan de grens van Duitsland. Charmante steegjes kronkelen door het stadje, komen langs fonteinen, leuke winkels en restaurantjes. Vergeet niet om een wandeling langs de Moezel te maken. Aan de overkant van de rivier zie je de wijnvelden. Het is ook mogelijk om met een boot op de Moezel te genieten van het uitzicht.

Wijnproeven Luxemburg Moezel

Praktische tips voor wijnproeven in Luxemburg

  • Stippel vooraf een route uit, zodat je weet waar je kunt lunchen, slapen en op welke plekken je een wine tasting wil doen.
  • Het handigste is het om een wijnproeverij aan het einde van de dag te doen, zodat je daarna niet meer hoeft te rijden. Of ga op de fiets.
  • Het is ook leuk om met vrienden te gaan, er kan dan één persoon de bob zijn en dat kun je afwisselen.
  • Zorg dat je plek hebt in de auto om eventueel wat wijn mee naar Nederland te kunnen nemen.
  • Er zijn diverse mooie reisgidsen over Luxemburg te koop, kijk welke voor jouw reis de beste achtergrondinformatie geeft.
  • Overnachten kan op heel veel plekken: er zijn campings, B&B’s en ook genoeg comfortabele hotels. Tips zijn: Domaine de la Foret, hotel de L’ Esplanade of Cosy flat near Moselle Remich.

Praktische tips voor wijnproeven in Luxemburg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in