Normandië, een streek vol kliffen, lieflijke dorpjes en imposante kastelenZoek je nog een zomerse bestemming voor deze zomervakantie? De eerste Franse regiogids van time to momo beslaat het mooie Normandië! Normandië voelt echt al buitenland, maar is niet ver. Het grote voordeel. Het Franse gevoel vind je er dus al in een paar uur rijden. En met deze Normandië reisgids ben je goed voorbereid.

Lees ook: Wat zijn de mooiste plekken op aarde?

Normandië reisgids

Niet alleen in het zuiden van Frankrijk vind je joie de vivre met een glaasje en een kaasje. Vijf uur in de auto en je staat al aan de Normandische kust. Plof neer op een terrasje in Dieppe of op het strand bij Saint-Aubin-sur-Mer en neem het ervan. Als je langs de kust afzakt naar het zuiden, kom je vanzelf langs de prachtige kliffen van Étretat en de bijzondere binnenstad van Le Havre. En rijd verder, van de 19e-eeuwse badplaatsen aan de Côte Fleurie, via de D-day landingsstranden en de woeste kusten van Manche naar de weergaloze Mont Saint-Michel. Liever eerst rondkijken in de grootste stad van Normandië? Rouen heeft het allemaal: interessante historie, lekkere restaurantjes, een prachtige binnenstad, hippe winkeltjes én de Seine. Na een paar dagen cultuur snuiven en shoppen, is het platteland heerlijk. Vanuit Rouen ben je zo in het Groene Hart van Calvados: Pays d’Auge. Hier rijd je door schilderachtige dorpjes, langs appelboomgaarden naar het middeleeuwse Château de Falaise en de thermen van Bagnoles.

Normandië time to momo
Frankrijk, Normandië, najaar 2022; serie portretten en straatbeelden tbv TimetoMomo Normandië.
Fotografie Vincent van den Hoogen

Normandië is voor wandelaars en natuurliefhebbers, voor fans van de impressionisten en voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis. En natuurlijk voor wie het gewoon heerlijk vindt om rond te slenteren in mooie dorpjes en lekker te eten in op-en-top Franse restaurants. Waar wacht je nog op?

  • Eerste time to momo-regiogids in Frankrijk
  • Vol tips voor de Franse keuken: van crêpe tot bistro en van hip tot sterrenrestaurant
  • Frankrijk blijft een van de populairste vakantielanden
  • Tip: Slim inpakken voor je vakantie

Fotografie: Vincent van den Hoogen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in