Slim inpakken voor je vakantieOp reis gaan is heerlijk, maar die inpakstress! Wat neem je mee en wat niet? Maar vooral ook: hoe neem je het mee? Altijd weer passen en meten: waar stop je wat, kun je het snel terugvinden onderweg, gaat er niks lekken, kan alles mee? In deze blog geef ik tips over het slim inpakken voor je vakantie. Of je nu met de auto gaat, met de trein of het vliegtuig,  met deze tips heb je geen stress meer voor het inpakken van je koffer.

Lees ook: Wijnhuizen met mooi uitzicht

Slim inpakken voor je vakantie

Slim inpakken voor je vakantie begint met het maken van een paklijst en een checklist. Op deze handige reisplanner staat er al eentje voorgedrukt die je zelf kunt aanvullen. Tip: bewaar ‘m! De volgende keer kun je deze lijst bijpakken en weet je precies wat je nodig hebt. Bleek dat je onderweg toch nog iets vergeten was, bijvoorbeeld een kurkentrekker ofzo, vul je lijst dan direct aan, zodat je dat voor de volgende keer er nu wel op hebt staan. Een keer voor-inpakken kan ook handig zijn. Plan een oefensessie in, ook met de kinderen. Wat past wel in de koffer en wat niet? Welke keuzes maak je als niet alles lukt? Als je met de auto gaat is het handig om de koffers, tassen en eventuele tent vast even te passen in de auto. Vraag eventueel iemand met goed ruimtelijk inzicht om mee te denken.

HH-reisplanner

Leg 25% terug

Een handige regel voor als jij altijd teveel meeneemt is om altijd 25% terug in de kast te leggen. Dus stal alles wat je mee wil nemen uit op je bed en kies dan een kwart uit om terug te leggen. Dat kan dat paar extra schoenen zijn, die extra trui met lange mouwen als je naar een warme bestemming gaat, die broek waarover je toch al twijfelde. Zo zorg je ervoor dat je niet teveel meeneemt en uiteindelijk op je koffer moet gaan zitten om ‘m dicht te krijgen.

Reiscubes

Heel handig zijn de reiscubes of travelcubes. Dit zijn organizers voor in je koffer. Apart zakjes en tasjes in de vorm van een kubus, die je kunt vullen met handige kledingsetjes. Zo heb ik altijd een reistube voor mijn ondergoed, een losse voor mijn jurkjes, eentje voor broeken, t-shirts, zwemkleding, enz. Ze hebben precies het juiste formaat om ze in je koffer goed op te stapelen en ze voorkomen dat je koffer een rommeltje wordt. Ook handig voor je schoenen, ze maken nu geen kleding vies. De investering waard, ook voor de kinderen!

reiscubes voor slim inpakken

Maak slimme kledingsetjes

Zeker als ik maar een paar dagen wegga, maak ik vaak kledingsetjes voor elke dag die ik in een reiscube stop. In ieder pakketje zit dan ondergoed, een jurk, panty en soms zelfs bijpassende oorbellen. Na de dag stop ik het er ook weer in terug, zodat het overzichtelijk blijft. Voor kinderen is dit ook heel erg handig en gestructureerd.

Rol kleding op

Wist je dat je bijna 25% meer kleding mee kunt nemen als je het oprolt? Dat is dus echt zo! Bij voorkeur rol je het direct op nadat het uit de droger komt. Als het nog een beetje warm is, gaat dat namelijk het beste. Bovendien kreukt het dan ook nog eens minder.

Toilettas perikelen

Wie gaat vliegen weet dat er slechts 100 ml per flesje vloeistof in de handbagage mag en in totaal niet meer dan 1 liter. Alles moet in een doorzichtig zipzakje. Tegenwoordig zijn er op Schiphol zulke geavanceerde machines, dat je dit vaak niet meer uit je koffer hoeft te halen. Bedenk echter dat dit op je bestemming vaak anders is en je dus toch zo’n zakje bij je moet hebben. Sowieso handig, ook tegen het lekken van sommige flesjes. Het is mij al vaak gebeurd dat ondanks dat ik de dop goed dicht had gedaan, het toch was gaan lekken.

Auto inpakken?

Ga je met de auto? Dan zijn koffers soms minder handig dan tassen. Tassen zijn namelijk flexibeler en kun je nog wel eens ergens tussen stoppen of indrukken. Plaats grote en zware spullen, zoals een tent en een campinotafel, tegen de rugleuning van de achterbank. Schuif daar een krat met kampeerartikelen tegenaan en vul vervolgens aan met de lichtere bagage. Stop kleine tasjes en schoenen in de loze ruimtes van de auto, bijvoorbeeld bij het reservewiel of onder de voorstoelen. Als de slaapzakken niet passen, kun je ze uitrollen en over de achterbank leggen. Zo nemen ze weinig plek in. De kinderen kunnen er dan op zitten.

Tips voor een lange autorit

Als je een lange autorit voor de boeg hebt is het handig om aan een aantal praktische zaken te denken. Zorg bijvoorbeeld voor een plastic tas als prullenbak, zodat troep niet steeds in de deur wordt gegooid. Zet papieren cupcakevormpjes in de bekerhouder, zodat deze schoon blijven als je er een lekkende beker in zet. De vormpjes gooi je aan het einde van de reisdag weg en vervang je voor nieuwe. Neem die sowieso altijd mee als je met kinderen reist, ze zijn namelijk ook enorm handig tegen lekkende ijslollies. Denk daarnaast aan een kleine ehbo koffer met pleisters, een schaar en paracetamol en een extra zakje voor spugende kinderen met reisziekte is ook altijd heel handig. Ook een fles water en een zeeppompje heb ik standaard in de auto liggen om overal mijn handen te kunnen wassen.

De beste koffer voor op reis

Wat voor jou de beste koffer is weet ik niet. Ik ben zelf fan van de SuitSuit koffers als handbagage. Wij hebben er allemaal één en er passen er 6 opgestapeld in de auto. De aparte vakjes zijn handig, ze mogen altijd mee in het vliegtuig en ze zien er nog leuk uit ook. Naast deze koffers vind ik de trolley van Thule ook fijn vanwege het voorvak met de rits waar je je paspoort en reispapieren in kunt stoppen. Zo heb je ze snel bij de hand.

Fijne vakantie!

Slim inpakken voor je vakantie thule

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in